Curling Milli Takimi Erzurum'da Kampa Girdi

Curling Milli Takimi 17 Ocak 2022 tarihinde Finlandiya’nin Lohja kentinde düzenlenecek Curling Dünya Sampiyonasi elemelerine Erkek Milli Takimi olarak katilmak için Erzurum’da kampa girdi.

Norveç’in Oppland eyaletine bagli Lillehammer sehrinde 19-27 Kasim 2021 tarihleri arasinda düzenlenen Avrupa Curling Sampiyonasi’nda Erkek A Milli Takim sporculari final maçinda Rusya’yi 4-3 yendi. Avrupa B Curling Sampiyonu olan Curling Milli Takimi A klasmanina yükseldi. Curling Kadin Milli Takimi ise A klasmanindaki yerini koruyarak Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi.

Erkek Curling Milli Takimi 17 Ocak 2022 tarihinde Finlandiya’nin Lohja kentinde düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi elemelerine katilacak. Erzurum Curling Salonu’nda kamp çalismalarina devam eden Curling Milli Takimi’nda 5 erkek, 5 kadin, 2 antrenör bulunuyor. Ayrica genç milli takim sporculari 3-15 Ocak 2022 tarihleri arasinda Finlandiya’nin Lohja kentinde düzenlenen Dünya Gençler B Klasmani Sampiyonasi’na da katilacak.

Milli Takim Antrenörü Sadik Topaloglu, “Milli Takim olarak çalismalarimiz devam ediyor. 17 aylik bir çalisma programi ile kamp hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Norveç’te yapilan Avrupa Curling Sampiyonasi’nda Rusya’yi yenerek dünya sampiyonasina katilmaya hak kazandi. 17 Ocak 2022’de Finlandiya’da organize edilen A Milli Takimi olarak dünya sampiyonasina katilacaklar. Derece alinmasi halinde ülkemizi temsil edecekler. 3-15 Ocak 2022 tarihleri arasinda U-21 Genç Milli Takimimiz Finlandiya’da organize edilen sampiyonaya katilacaklar. Genç ve A Milli Takimimiz antrenmanlara devam ediyorlar. 19-27 Kasim 2021’de Rusya’yi finalde yenerek Avrupa B Klasmanindan A Klasmanina sampiyon olarak çikti. Kadin Milli Takimimiz zaten A Klasmaninda ki yerini korudu. Avrupa’nin en iyi 10 ülkesi arasinda bulunuyoruz. 21 Yas alti denilen Genç Milli Takimimiz ise antrenmanlarini sürdürüyor” dedi.

Kamp çalismalarinin araliksiz devam ettigini ifade eden Curling Milli Takim sporculari Oguzhan Karakurt ve Selenay Diler ise, “Norveç’te yapilan Avrupa Curling Sampiyonasi’nda Avrupa Sampiyonu olduk. Ocak ayinda yapilacak Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandik. Hedefimiz ülkemizi dünya sampiyonasinda temsil etmek ve gururlandirmak, yaklasik 1 yila askindir antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Amacimiz ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek ve madalya kazandirmak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA