Çocuk Yasta Basladiklari Wushuda Madalyalari Topluyorlar

Eren Ates: 'Çok korkak bir çocuktum, ama simdi bu sporda kendimi gelistirdigim için artik korkum yok' Baybars Altuntabak: '10 yildir hiç ara vermeden sürdürdügüm bu sporda katildigim turnuvalarda 65 madalya kazandim'.

ALI BALLI - Mugla'da, her biri 4-5 yaslarinda basladiklari wushu bransinda, Türkiye ve dünyanin farkli ülkelerinde düzenlenen sampiyonalara katilan genç sporcular, basarilariyla göz dolduruyor.

Bodrum ilçesinde yasamini sürdüren wushu sporu meraklisi çocuklar, bu bransta kendilerini gelistirip Türkiye'nin ve dünyanin farkli bölgelerinde düzenlenen turnuvalara katiliyor.

Minik sporcular haftanin belirli günleri okullarindan çikip düzenli olarak wushu antrenörü Ali Top ile antrenman yapip müsabakalara hazirlaniyorlar.

Wushuya 4 yasinda baslayan, katildigi sampiyonalarda 50 madalya, 25 de Türkiye derecesi elde eden 14 yasindaki Eren Ates, AA muhabirine, bu sporun kendisi için çok önemli oldugunu ve severek yaptigini söyledi.

Teknigiyle wushunun tam kendisine uygun bir brans olduguna deginen Ates, "Çok korkak bir çocuktum, ama simdi bu sporda kendimi gelistirdigim için artik korkum yok. Artik onlar benden korkuyor. Daha önce dayak diyordum ancak su an bana kimse bulasmiyor. 'Sen milli sporcusun sana bir sey yapmayiz' diyorlar. 2018'de yilin en iyi wushu sporcusu olarak seçilmistim. Çok gururluyum. Hedefim tekrar milli takima girip tekrar sampiyon olmak." degerlendirmesinde bulundu.

Ailesinin yönlendirmesiyle 7 yil önce basladigi wushu sporunda iyi dereceler elde eden 14 yasindaki Nehir Berra Yilmaz da izledigi kung fu filmlerinden çok etkilendigini anlatti.

Türkiye'nin çesitli bölgelerinin yani sira Almanya'da düzenlenen turnuvalara katildigini ve kendi kategorisinde dereceler elde ettigini belirten Yilmaz, bu sporda 20 madalya kazandigini ve kazanmaya da devam etmek istedigini kaydetti.

- 15 yasinda 65 madalyasi var

Çocukken izledigi dövüs filmlerinden çok etkilendigini ve ailesinin de destegiyle 5 yasinda bu spora basladigina isaret eden 15 yasindaki Baybars Altuntabak da "10 yildir hiç ara vermeden sürdürdügüm bu sporda katildigim turnuvalarda 65 madalya kazandim. Bu madalyalardan 35'i Türkiye birinciligi, 20'si ikincilik, digerleri de üçüncülük. Antrenörüm Ali Top'a çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

- Disiplin ve azim gerektiren bir spor

Wushu Federasyonu Üst istisare Kurulu Üyesi, Wushu Mugla Il Temsilcisi ve Bodrum Wushu Spor Takimi Antrenörü Ali Top da simdiye kadar bu bransta onlarca milli sporcu yetistirdigini dile getirdi.

Bu bransi Mugla'ya ilk getiren kisinin kendisi oldugunu, wushu sporuna ilginin her geçen gün artmaya devam ettigini aktaran 61 yasindaki Ali Top, söyle konustu:

"Çocuklar izledikleri kung fu filmlerinden de etkilenip bu spora baslamaya heves ediyor. Sporun içerisine girdikten sonra da bu isin gerçekten çok disiplin ve azim gerektirdigini fark ediyorlar. Bunun da çalisarak olmasi gerektigini anliyorlar. Çalisan sporcularimiz en az 4-5 yillik. Bu spor bugünden yarina ögrenilebilecek bir sey degil. Duruslardan, yumruk atisindan, tekme atisina ve siçramaya kadar kriterleri belli olan hareketler var. Biz bu sporu aslinda daha çok ritmik cimnastige de benzetebiliriz."

Kaynak: AA