Burhaniyeli Kadin Antrenörün Madalya Sevinci

Burhaniye ilçesinde, Istanbul’un ev sahipliginde düzenlenen 9. Dünya Para Tekvando Sampiyonasi’nda Antrenör Yasarnaz Güven’in çalistirdigi takim Dünya sampiyonu oldu. Antrenör Güven, ekibine tesekkür ederken, madalya sevinci yasadiklarini söyledi.

Yasarnaz Güven’in çalistirdigi milli para tekvandocular 1 altin, 5 gümüs ve 3 bronz madalyanin sahibi oldu. Balikesir’de Burhaniye Tekvando Ihtisas Spor Kulübü ve Gömeç Belediye Spor Kulüplerinin antrenörlügünü yapan Milli Takim Antrenörü Yasarnaz Güven, “Türk Milli Takimimizin Dünya Sampiyonlugu ülkemiz ve milletimize hayirli olsun. Dünya Tekvando Federasyonu tarafindan Türkiye Tekvando Federasyonu’nun ev sahipliginde düzenlenen sampiyonaya 43 ülkeden 263 sporcu katildi.

Sampiyonanin ikinci ve son gününde K41 ve K44 kategorilerinde 5’er olmak üzere 10 siklette müsabakalar yapildi. Türkiye, bu sonuçlarla sampiyonayi 2 altin, 5 gümüs, 6 bronz olmak üzere 13 madalya ile tamamladi. Türkiye, kadin takim siralamasinda dünya sampiyonu olmayi basardi. Ay-yildizli milliler, genel takim siralamasinda ise Rusya’nin ardindan 2. sirayi alirken, Iran 3. oldu. Bütün sporcularimizi kutluyorum. Madalya sevinci yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA