Filistin, BAE Ve Fas'in Israil Ile Sporda Normallesme Adimlarini Kinadi

Filistin, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fas'in spor kulüplerinin Israilli spor takimlariyla dostluk maçlari yapma kararini kinadi.

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyinden yapilan açiklamada, isgal devletiyle spor alaninda normallesmeye karsi Arap Birligi’nin kararlarina saygi gösterilmesi gerektigi bildirildi.

Açiklamada, kararla ilgili "Bu gelisme, halkimizin mücadelelerine ve fedakarliklarina hakarettir, milyonlarca Arap ve Müslüman'in, bu dünyada adalet ve insan haklari davasina sempati duyanlarin duygularini hiçe saymaktir." degerlendirmesinde bulunuldu.

Karari alanlara Filistinli çocuklarin kanlarina bulanmis elleri sikmama çagrisi yapilarak, “Her türlü baris sansini sistematik olarak katleden bir isgalle spor ve gençlik is birligi anlasmalari imzalamak, 'baris' adi altinda mitingler yapmak, bizim tahammülümüzün ötesinde bir meseledir ve buna sessiz kalamayiz.” ifadeleri yer aldi.

Ayrica Konsey, açiklamasinda Arap Birligi ile Arap Gençlik ve Spor Bakanlari Konseyinin ilgili kararlarina saygili olunmasi çagrisinda bulundu.

Pazar günü BAE Genç Milli Takimi, Israil Genç Milli Takimi'yla Israil’in Natanya kentinde "dostluk maçi" düzenlemisti.

Öte yandan Israil Yediot Ahronot gazetesi, subat ayinda Israil ile Fas'in milli takimlari arasinda karsilasma düzenlenecegini yazdi.

Kaynak: AA