Vitor Pereira Açiklamasi 'Sampiyon Olmak Isteyen Bir Takim Böyle Hatalar Yapmamali'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Gaziantep Futbol Kulübü’ne 2-1 maglup olduklari karsilasmanin ardindan yaptigi açiklamada, "Sampiyon olmak isteyen bir takim böyle hatalar yapmamali" dedi. Istifa sorunlarina da cevap veren Pereira, "Bu konu gazetecilerle konusulacak bir konu degil" ifadesini kullandi.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 16. haftasinda deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-2 maglup oldu. Bu sonuçla ligde besinci maglubiyetini alan Fenerbahçe 27 puanda kalirken, Gaziantep FK ise puanini 21’e çikardi. Müsabakadan sonra basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, beklemedikleri ve hiç istemedikleri bir maglubiyet aldiklarini söyleyerek üzgün olduklarini vurguladi.

"Kendi hastalarimizla maglup olduk"

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Bu maçi kazanmak için hazirlanmistik. Bu seviyede olmamasi gereken bir hatayla geriye düstük. Birinci golü yedikten sonra savastik beraberligi yakaladik. Ikinci golü ararken yine bir hatadan ikinci golü yedik. Sonrasinda beraberlik golünü attik. Ama yine bir hatadan üçüncü golü yedik. Bu seviyede bir takimin yapmamasi gereken hatalar yaptik. Yaptigimiz bireysel hatalarin sebebini ben de anlayamiyorum. Sampiyon olmak isteyen bir takimin bu firsatlari kaçirmamasi gerekir" dedi.



"Istifa konusu gazetecilerle konusulacak bir konu degil"

Bir gazetecinin istifa sorusuna da cevap veren Pereira, “Istifa karari gazetecilerle konusulacak bir konu degildir” dedi.



"Takim yorgun degildi, firsatlari degerlendiremedik"

Avrupa dönüsü yasanan puan kayiplarina da deginen Pereira, "Ben bugünkü puan kaybinin Avrupa maçiyla bir ilgisi oldugunu düsünmüyorum. Çünkü takimim yorgun degildi. Firsatlarda bulduk ancak degerlendiremedik" diye konustu.

Kaynak: İHA