Hatayspor Kadin Basketbol Takimi, Avrupa'da Basari Hedefine Odaklandi

FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda grubundan çikarak üst tura yükselen Hatay ekibinin basantrenörü Ekin Bas:'Avrupa Kupasi oynayan takimlar 56'ya kadar yabanci oynatabiliyor, biz 2 yabanci ve diger Türk oyuncularimizla sonuna kadar mücadele edecegiz' Basketbol sube sorumlusu Ali Akin:'Mütevazi bir bütçeye ama inançli bir kadroya sahibiz. Terimizin son damlasina kadar mücadele edip, kulübümüzü en iyi sekilde temsil edecegiz'

LALE KÖKLÜ - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatayspor, gruptan çikip üst tura yükselme basarisi gösterdigi FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda, çogunlugu yerli oyunculardan olusan kadrosuyla adindan söz ettirmek istiyor.

FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi A Grubu'nda oynadigi 6 maçta 2 galibiyet ve 4 maglubiyet alan ancak "en iyi üçüncüler" arasina girerek üst tura yükselen Hatayspor, son 32 turunda Fransiz ekibi LDLC ASVEL Feminin ile eslesti.

Hatayspor, sadece 2 yabanci oyuncu bulunan yerli agirlikli kadrosuyla Avrupa'da basariya odaklandi.

Fransiz ekibiyle 15 Aralik Çarsamba saat 18.30'da sahasinda karsilasacak Hatayspor, ilk maçta alacagi basarili sonuçla üst tur için avantaj elde etme hedefinde.

Hatay ekibi, turu geçerek Avrupa'da adindan söz ettirmek istiyor.

- Basantrenör Bas: "Sonuna kadar mücadele edecegiz"

Takimin basantrenörü Ekin Bas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sezonun yogun ve yorucu oldugunu ancak Hatay'i en iyi sekilde temsil etmeye çalistiklarini söyledi.

Son 32 turunda Fransiz ekibiyle eslestiklerini ve güçlü bir kadronun karsisina çikacaklarini aktaran Bas, "Gerçekten zor bir süreç. Sadece 2 yabanci oyuncumuzla oynayacagiz. Avrupa Kupasi oynayan takimlar 5-6'ya kadar yabanci oynatabiliyor, biz 2 yabanci ve diger Türk oyuncularimizla sonuna kadar mücadele edecegiz." dedi.

Bas, oyuncularina güvendigini ve turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarini ifade ederek, "Bu turu geçersek çok büyük bir basari elde etmis olacagiz ama oynayacagimiz takim 'final oynayacak' diye gösterilen bir takim, çok yüksek bir bütçesi, çok kaliteli oyunculari var. Tabii bu basketbol, oynanmadan hiçbir sey kazanilmaz." seklinde konustu.

- Basketbol sube sorumlusu Akin: "Inançli bir kadroya sahibiz"

Kulübün basketbol sube sorumlusu Ali Akin da FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi A Grubu'ndan basariyla çiktiklari için mutlu olduklarini dile getirdi.

Son 32'ye kalmanin sevincini yasadiklarini belirten Akin, söyle konustu:

"Çogunlugu Türk oyunculardan olusan bir kadromuz var. Turu geçmek için elimizden geleni yapacagiz. Su anda Türkiye Basketbol Ligi'nde ve FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda en az yabanci oyuncuyla mücadele eden takimiz. Mütevazi bir bütçeye ama inançli bir kadroya sahibiz. Terimizin son damlasina kadar mücadele edip kulübümüzü en iyi sekilde temsil edecegiz."

- Büsra Akbas: "Elimizden geleni yapacagiz"

Takimin oyun kurucusu Büsra Akbas, grup maçlarinin ardindan "en iyi üçüncüler" arasina girip üst tura çikmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, "Avrupa maçlari için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Her zaman güçlüyüz ve takim arkadaslarimizla yan yanayiz. Herkes iyi bir oyun sergileyecek ve sahada mücadele edecegiz." ifadesini kullandi.

Büsra, takimda Türk oyuncu sayisinin agirlikli olduguna isaret ederek, "Türk oyunculara sorumluluk verildiginde daha iyi seyler olacagini göstermeye çalisiyoruz ve iyi mücadele veriyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA