Hakan Çalhanoglu'nun Gol Attigi Maçta Inter Farkli Kazandi

Inter, Cagliari'yi 40 yenerek, Serie A'da liderligi ele geçirdi.

Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 17. haftasinda Inter, konuk ettigi Cagliari'yi 4-0 yendi ve ligde liderlik koltugunun yeni sahibi oldu.

Milano'daki Giuseppe Meazza Stadi'nda oynanan müsabakada, sampiyonluk mücadelesi veren Inter ile küme düsme hattindan kurtulmaya çalisan Cagliari karsi karsiya geldi.

Ev sahibi takim, 29. dakikada Lautaro Martinez'in golüyle ilk yariyi 1-0 önde tamamladi. Inter, 44. dakikada Martinez ile bir penalti atisindan yararlanamadi.

Ikinci yarinin 50. dakikasinda Alexis Sanchez, Inter adina farki 2’ye çikartirken, milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, 66. dakikada skoru 3-0’a getiren golü atti.

68. dakikada Martinez, bir gol daha atarak maçin skorunu tayin etti.

Inter, Cagliari'yi 4-0 maglup ederek, puanini 40'a yükseltti ve sampiyonluk yolundaki rakipleri Milan ile Napoli'nin puan kaybettigi haftada liderlik koltugunu ele geçirdi.

Mavi-siyahli takim, bugünkü maçla galibiyet serisini de 5 maça çikardi.

Cagliari ise bu sezonki 9. maglubiyetini aldi ve 10 puanla 19. sirada yer aldi.

Serie A'nin 17. haftasinda bugün oynanan diger maçlarda alinan sonuçlar ise söyle:

Torino-Bologna: 2-1, Hellas Verona-Atalanta: 1-2, Napoli-Empoli: 0-1 ve Sassuolo-Lazio: 2-1.

- Çalhanoglu, ligde gol sayisini 6'ya yükseltti

Müsabakaya ilk 11’de baslayan ve 76. dakikada yerini Stefano Sensi’ye birakan milli oyuncu Hakan Çalhanoglu, son haftalardaki basarili performansini bu maçta da sürdürdü.

Çalhanoglu'nun Cagliari’ye attigi gol, milli futbolcunun ligdeki 6. golü oldu. Milli oyuncu ayrica Inter'in ilk golünü atan Martinez'e de gol pasini verdi.

Hakan Çalhanoglu, maçin ardindan yayinci kurulusa yaptigi açiklamada, Inter'de oynamaktan dolayi son derece mutlu ve gururlu oldugunu belirterek, "Takim arkadaslarima beni önemli bir oyuncu gibi hissettirdikleri için tesekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. Pek çok maçta iyi isler yaptik. En sonunda lideriz. Pek çok maçi domine ettik ve böyle de devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA