Adil Gevrek'ten Alanyaspor Maçi Öncesi Açiklamalar

Yeni Malatyaspor Kulübü Baskani Adil Gevrek, “Son iki haftadir takimimiz iki önemli takima karsi önemli mücadele vererek 2 puan aldi, Alanyaspor maçinda alacagimiz galibiyetle yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulübü Baskani Adil Gevrek Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Cemiyet Baskani Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karsilanan Baskan Gevrek, burada açiklamalarda bulundu.

Ziyarette ilk olarak konusan Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Baskani Vahap Güner Yeni Malatyaspor’dan Alanyaspor karsilasmasinda bir çikis beklediklerini kaydederek, basarilar diledi.

Alanyaspor karsilasmasiyla bir çikis yakalamak istediklerini belirten Baskan Gevrek ise, “Alanyaspor maçi bizim için önemli bir maç. Iki haftadir takimimiz iyi bir mücadele veriyor. Yarin alacagimiz bir galibiyetle yolumuza devam etmek istiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ilk yarinin tamamlanmasina 4 hafta kaldi. Geriye dönüp bakarsak iyi bir sonuç alamadik. Futbolda her zaman inisler, çikislar olur. Bu sezon düsüse erken basladik. Ama insallah bunun çikisi olacagina inaniyorum buda insallah Alanyaspor maçiyla olur. Alanyaspor maçindan alacagimiz bir galibiyetle önümüzdeki maçlarda da iyi sonuçlar alarak ilk yariyi iyi bir yerde bitirmek istemek istiyoruz. Her kesin bu anlamda destek vermesi önemli özellikler taraftarimizin destegi çok önemli. Yarin maçta bütün taraftarlarimizi stada bekliyoruz. Burada hep birlikte çikacagiz. Futbolcularimiz sahada içerisinde mücadele verecek. Bizler teknik heyete olarak elimizden geleni yapacagiz. Taraftarin destegi çok kiymetlidir, ben inaniyorum ki yarinki maça taraftarimizin yogun bir ilgisi olacak ve onlarinda destegi ile galip gelir yolumuza devam ederiz“ dedi.



Birlik beraberlik vurgusu yapan Gevrek, ”Yeni Malatyaspor’umuz ilk yarinin kalan 4 maçinda en iyi puanlari toplayarak ikinci yariya iyi bir baslangiç yapariz insallah. Bugüne kadar hep ikinci yarilar düsüsler oldu, ilk yariyi iyi yerler de bitirdik. Bu seferde ikinci yarida iyi baslar iyi gideriz. Sikintilar geçiriyoruz, düsüsler oluyor biz bunu da hayra yoruyoruz. Bunu tabi hayra yorarken, bu demek degil ki hatalarimizi, eksiklerimizi görmeyecegiz, yapmis oldugumuz hatalari bir daha yapmamak için de tespitleri yapmamiz lazim. Biz bu sekilde inanarak gidiyoruz. Her düsüste suçu mutlaka kendimizde arariz. Eksik nedir, yönetim kurulundaki arkadaslarla bunlarin tespitlerini yapariz. Bazen de her seyi yaparsiniz sikintilar olabilir, bazen çok iyi kadro kurarsin sonuç alamayabilirsin. Bazen kadro mühendisliginde hatalar eksikler olabilir. Bazen de iyi basladin mi alip gidiyor birde düsüs oldu mu psikolojik olarak orada da çikmaz zor oluyor. Orada iste en önemlisi birligi beraberligi inanci kaybetmemek lazim. Onu kaybetmedigimiz sürece Allah’in izniyle camia olarak hep birlikte bu sikintilari asariz“ ifadelerine yer verdi.

Döviz kurundaki dalgalanmalarin tüm kulüpleri olumsuz etkiledigini belirten Gevrek, ”Sportif anlam çok önemli, kiymetli ama ekonomik anlam da çok önemli. Bu dengelerin birlikte götürülmesi çok önemli. Bizim giderlerimizin yüzde 90’i - 95’i euro ve dolardir. Gelirlerimiz maalesef Türk lirasidir. Bu anlamda sadece bizim degil tüm kulüplerin ciddi sikintilari var. Su açik açik söyleye bilirim zaman zaman ve Malatya Büyüksehir belediyesi istiraki Esenlik Sirketi’nden ve diger kurumlardan reklam destegi aldigimiz oldu. Ama geneline baktigimiz zaman sunu söyleye bilirim Malatya tarihine bakarsaniz belki de yardim almayan tek takim biziz. Bu konuda nasil dönüyoruz. Kendi gelirimizle dönmemiz imkansiz. Sadece biz degil bütün Süper Lig Kulüpleri’nin gelirinin yüzde 95’i yayinci kurulus. Yayinci kurulus ile dönmemiz imkansiz. Sponsorluklar bulmamiz lazim, bizim en büyük avantajimiz burada genç oyunculari bulup zaman zaman 50 bin euroya alip 2 milyon euroya sattigimiz için oyuncular oldugu için ayakta durabildik. Kendi çabalarimizla çok sükür buralara getirdik. Ama maalesef döviz kurundaki çikisla beraber çok ciddi sikintilarimiz var. Allah’in izniyle biz bunlari da asariz. Birde yayinci kurulusla 2 senedir kendi kontratimizin altinda en az yüzde 20 -30 da burada da indirim oldu. Bir tarafta bunlar olurken, bir taraftan da kurun böyle yükselmesi tabi ki ekonomik anlamda sikinti oldu. Burada is adamlarimiza herkese is düsüyor. Bu takim Malatya’nin marka degeri, bu anlamda Malatyaspor’umuza herkesin sahip, destek çikmasi lazim“ diye konustu

Kaynak: İHA