Terim Açiklamasi 'Bu Çok Önemli Bir Basaridir'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, namaglup son 16’ya kaldiklari Lazio maçinin ardindan, "Bu çok önemli bir basaridir" dedi.

Teknik Direktör Fatih Terim, Lazio maçinin ardindan Galatasaray Televizyonu’na açiklamalarda bulundu. Terim, çok mutlu oldugunu vurgulayarak, "Sonuç böyle olmaliydi ve oldu. Allah’a çok sükür. Hakkimizdi. Maçtan önce Lazio’nun bizi baski altinda tutmasini bekliyorum demistim. Maça topun kontrolünü elimize alarak baslayinca onlara önemli sürpriz yaptik. Baski yapmadik ve rakibi ikinci bölgenin ucunda karsiladik. Bloklarimizi ve merkezi iyi kapattik. Ikinci yari üstümüze daha çok geleceklerini tahmin ettik ve böyle oldu. En son Lazzari ile Anderson’u da sag tarafa alinca mecburen Patrick’in önüne Ömer’i almak zorunda kaldim. Dogru da oldu. Çok yorgun olan Kerem’i ve Diagne’yi de almak zorunda kaldik. Diagne’nin hava üstünlügünü de Mostafa ve Luyindama ile gidererek istedigimiz sonucu aldik. Ihtiyacimiz bir puan demistik. Bu hamlelerle, bu taktik anlayisla halledecegiz dedik ve öyle oldu” diye konustu.



“Oyuncularimi kutluyorum"

Lazio maçinda tartismali kararlarin oldugunu ifade eden basarili teknik adam, "Onlarin çok üstünde durmuyorum bugün için; ama bakacagiz. Oyuncularimi kutluyorum. Çok müthis bir mücadele verdiler. Bu bir Sampiyonlar Ligi grubu gibi demistim. Bugün Marsilya’yi, Lazio’yu ve Lokomotiv Moskova’yi geçip hiç maglup olmadan, disarida gol yemeden 12 puanla lider olmak hiç kolay degildi. Bu çok önemli bir basaridir. Dortmund ve Barcelona gibi birçok takimla oynamayacagiz. Dolayisiyla son 16’ya adimizi yazdirdik. Kötü gidisatimizin ardindan bu galibiyetle taraftarimizin, camiamizin, baskan ve yönetimimizin yüregine bir nebze olsun su serpmis olabiliriz. Memnunum, mutluyum. Genç bir takimiz. Zaman zaman hata yapiyoruz. Bu gruptan çikmayi biz hak ettik. Anamizin ak sütü gibi helaldir. Oyuncularim hem oynadi hem kazandi hem de kaybetmedi. Gencecik 10 tane arkadasimizla çiktik. Tecrübeli arkadaslarimizi da zaman zaman oynatip onlarin da emegi olunca özellikle Avrupa Ligi’nde güzel bir takim ortaya çikti” açiklamasinda bulundu.

"Baskanimizla devre arasi için sürekli konusuyoruz"

Baskan Burak Elmas ile maç öncesinde görüstüklerini söyleyen Fatih Terim, “Baskanimizla devre arasi için sürekli konusuyoruz. Son rötuslari yaptik 1-2 saat. O da oyuncularimizi tebrik etmek için asagiya indi. Ben de kendisini tebrik ettim. Baskanimiza, yönetimimize ve Galatasaray camiasina hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

"Sarri çok basarili bir teknik adam"

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin çok basarili bir teknik adam oldugunu söyleyen Terim, “Sarri çok önemli bir hoca. Kendisini ve oyun felsefesini çok begeniyorum. Kompleksi olmayan birisi. Kendisinin hakkimda söyledikleriyle çok onur duyuyorum ve mutlu oluyorum. Kendisi de çok büyük basarilara imza atmis önemli bir hoca. Oynattigi futbolu begeniyorum ve kendisini seviyorum. Iyi bir arkadasim, dostum. Kendisine basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Hayallerinin izinden gitmeye devam edeceklerini dile getiren Galatasaray’in teknik patronu, “Bundan sonrasi için bakalim Allah bizi nereye kadar götürecek. Bu sadece benim degil, tüm Galatasaraylilarin hayali” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA