Kocaelispor - BB Erzurumspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’de Kocaelispor-Büyüksehir Belediye Erzurumspor maçinin ardindan teknik adamlar maçi degerlendirdi. Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, “Kontra atak takimiyiz” derken, BB Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Kocaelispor bizi durdurmayi basardi. Vazgeçmeyecegiz” dedi.

Spor Toto 1. Lig 16. hafta karsilasmasinda Kocaelispor, ligin iddiali ekiplerinden Büyüksehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti. 2-0 galibiyetiyle tamamlanan maçin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, ev sahibi olarak kazanmanin mutlulugunu uzun süredir yasamadiklarini belirterek galibiyeti taraftarlar ve yöneticilere armagan ettiklerini dile getirdi.

"Uzun süreden beri kendi evimizde kazanma sevincini yasayamamistik"

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, "Uzun süreden beri kendi evimizde kazanma sevincini yasayamamistik. Bu aksam lider sayilan bir takima karsi üstünlük saglamak, kendi evimizde taraftarimizi mutlu etmek bizi de mutlu etti. Bundan dolayi oyuncu arkadaslarimi ve bize sorunsuz ortam hazirlayan yönetim kurulumuza ve camiamiza armagan ediyoruz. Oyuncularimiz çok iyi bir mücadele, konsantrasyon ortaya koydular” dedi.



"Biz kontra atak takimiyiz"

Oyunculari farkli pozisyonda oynatmasiyla ilgili sorulara cevap veren Akçay, “Rakibin usta oyunculari var fakat tempolari çok iyi degil. 2 stoperi mesgul etmemiz gerekiyordu. Tisdell gibi hizli ve dayanikli oyuncuyla iki isi birden yapmak istedik. Çünkü Aykut oyuna çok katilan bir oyuncu. Aslinda Tesdell’den gol beklemiyorduk. Iyi de yaptik. Biz kontra atak takimiyiz. Bu özelligimizi korumaya devam edecegiz. Goller de öyle geldi. Bundan dolayi da mutluyuz tabi. Bazi joker oyunculari kullaniyorsunuz. Nitelikli kosu konusunda Semih’in önde oldugunu düsünüyorum. Cisse’nin de bugün 13-14 kilometrede oldugunu düsünüyorum. Verilere bakacagiz” diye konustu.



"Camiamiz güçlü oldugu zaman affetme gücünü de gösterecektir"

Kadro disi birakan oyuncularin da affedilmesini isteyecegini belirten Akçay, “Kadro disi biraktigimiz oyuncular var. Camiamiz güçlü oldugu zaman affetme gücünü de gösterecektir. Su an biz onlarin da oyuncularla yaptigimiz konusmadan sonra aramiza katilmasiyla ilgili yönetime istekte bulunacagim. Umarim affederler. Affederlerse aramiza katilacaklar” seklinde konustu.



Sözeri: "Üzüldük tabii ama vazgeçmeyecegiz"

Büyüksehir Belediyesi Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise maç degerlendirmesinde, “Kocaelispor’un çok mücadele edecegini biliyorduk. Çikis maçlari olacakti, bekliyorduk. Ilk yari oyuna tutunamadik, oyunu oturtamadik. Bunlar bizim handikaplarimizdi. Ikinci yari daha istahli Erzurumspor vardi. Hamlelerimizi de yaptik. Sonuç verdi diyemem çünkü gol bulamadik. Maçin kirilma anlari vardi. Biri gol olsa ki; Samuel’in kale sahasi içinde gögsüne alip karsi karsiya da auta attigi pozisyon kirilma aniydi. Öne geçen rakibimiz çok dirençli oynadi. Hücuma çiktigimiz pozisyonda kontradan attigi golle skor 2-0 oldu. Vazgeçmeyecegiz dersler çikaracagiz. Istikrarli kadroyla oynuyoruz. Bir haftada 3 maç oynayacagiz. Üzüldük tabi ama vazgeçmeyecegiz. Hedeflerimizden sapmayacagiz. Çikisimizi devam ettirecegiz. Kocaelispor’u tebrik ediyoruz. Istahliydilar. Çok iyi futbol oynamadilar ama oyunumuzu bozmak adina çok iyi mücadele ettiler. Bu sene bir takim fazla. Puan yüksek görünse de puan baraji düsük olacak. Alinan sonuçlar onu gösteriyor. Bu sene sampiyonluk ve play-off mücadelesi kiyasiya sürecek. Maç eksigimiz var. Suanda avantajimizi kaybettik sadece. Ligin 3’te 2’si duruyor. Kocaelispor’u yanimiza yaklastirmamak amacindaydik. Çok ciddi bir tehdit. Iyi bir takim. Devre arasi hamleler yapacaktir. Puan baraji bir takim eksik olmasina ragmen 70 olmustu. Bu sene daha az bekliyorum“ ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA