Kayakli Kosucular Kar Yagisinin Ardindan Asfalttan Piste Çikti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner:'Sporculara Yalnizçam Kayak Merkezi'ndeki faaliyetlerini basarili ve verimli yapmalari için bir yer tahsis ettik. Böylece sezon içinde yapacaklari etkinliklere daha iyi imkanlarda hazirlanmalarini saglamis olduk' Kayakli Kosu Milli Takimi Antrenörü Seyfullah Bayraktar:'Sezon içinde yapilacak etap yarislari ile Türkiye Sampiyonasi ve uluslararasi yarismalara burada hazirlanip ülkemizi ve memleketimizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz'

GÜNAY NUH - Ardahan'da yaz ve sonbahar döneminde asfalt yollarda çalisma gerçeklestiren kayakli kosucular, kar yagisiyla Yalnizçam Kayak Merkezi'nde antrenman yapmaya basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren ve aralarinda milli sporcularin da bulundugu kentteki kayakli kosucular, bu sezon düzenlenecek ulusal ve uluslararasi müsabakalarda basari elde etmek için hazirliklarini sürdürüyor.

Daha önce ilde trafige kapali asfalt yollarda antrenman yapan sporcular, simdilerde kar yagisinin ardindan pistleri hazir hale getirilen Yalnizçam Kayak Merkezi'nde çalismalarina devam ediyor.

Sporcular, çam ormanlariyla çevrili kayak merkezinde antrenörleri esliginde haftanin belirli günleri çalisma yaparak güç depoluyor.

- Vali Öner: "Yarislara daha iyi imkanlarda hazirlanmalarini sagladik"

Vali Hüseyin Öner, AA muhabirine, spor ve sporcuya destek olduklarini, gençleri spora özendirmek için çalistiklarini söyledi.

Yalnizçam Kayak Merkezi'nin sporcular tarafindan tercih edilmesinin kendileri için son derece önemli oldugunu aktaran Öner, "Sporculara Yalnizçam Kayak Merkezi'ndeki faaliyetlerini basarili ve verimli yapmalari için bir yer tahsis ettik. Böylece sezon içinde yapacaklari etkinliklere daha iyi imkanlarda hazirlanmalarini saglamis olduk." diye konustu.

- Antrenör Bayraktar: "Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Kayakli Kosu Teknik Kurul Üyesi ve Kayakli Kosu Milli Takimi Antrenörü Seyfullah Bayraktar, kar yagisinin hemen ardindan Yalnizçam'a geçtiklerini anlatti.

Ilk gün sporculariyla çalisma yaptiklarini ve bundan yüksek verim aldiklarini belirten Bayraktar, sunlari kaydetti:

"Yogun bir yaz çalismasindan sonra ilk kar antrenmanimizi Yalnizçam'da yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Insallah sporcularimiz için hayirlisi olur. Kisa hazirlik için çok iyi çalistik. Sezon içinde yapilacak etap yarislari ile Türkiye Sampiyonasi ve uluslararasi yarismalara burada hazirlanip ülkemizi ve memleketimizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz."

Milli sporcu Dilan Demir de ilk gün olmasina ragmen pistteki antrenmanda çok yüksek verim aldiklarini dile getirerek, "Bizler önümüzdeki günlerde de bunu daha iyi degerlendirmek istiyoruz. Amacim önümüzdeki yarismalarda ülkemi ve bayragimi en iyi sekilde temsil etmek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA