Gençlerbirligi-Altas Denizlispor Maçinin Ardindan

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin: 'Çok dogru oynadik, sabirli oynadik' Altas Denizlispor Teknik Direktörü Fatih Tekke: 'Denizlispor bu degil. Bir an önce toparlanmamiz lazim'

Spor Toto 1. Lig’in 16. haftasinda konuk ettigi Altas Denizlispor’u 1-0 yenen Gençlerbirligi’nin teknik direktörü Metin Diyadin, sabirli oynayarak kazanmasini bildiklerini söyledi.

Diyadin, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, üst üste üçüncü galibiyetlerini aldiklarina dikkati çekti.

Sakat ve cezali oyuncular nedeniyle dar bir kadroyla bu maça çiktiklarina isaret eden Diyadin, "Çok dogru oynadik, sabirli oynadik. 5'li savunmaya karsi çok pozisyon üretmek kolay degil. Ilk yarida verilmeyen bir golümüz, ikinci yarida da düdügü agzina götürmesine ragmen hakemin çalmadigi bir penalti var. Buna ragmen kazanmamiz önemliydi. Çünkü geçen hafta da aleyhimize verilen, alakasi olmayan bir penalti vardi. Yine ona ragmen kazanmistik." ifadelerini kullandi.

Gençlerbirligi'nin puanini 23'e yükselttigini hatirlatan Diyadin, "Bu maçta Gençlerbirligi'nin altyapisindan yetisen 6 oyuncunun ilk 11'de görev yapmasi da ayrica sevindiriciydi. Galibiyet serimizi üç maça çikardik. Böyle devam etmek istiyoruz. Gençlerbirligi'nin yillar önceki takim ruhunu, biraz abartili olacak ama baskaldiris gibi bir ruhunu tekrar yakalamak çok önemliydi. Çünkü özellikle son 4-5 yildir bu bozulmustu." degerlendirmesinde bulundu.

Diyadin, Süper Lig hedefiyle ilgili soru üzerine sunlari kaydetti:

"Bu ligde birçok takimla çalistim. Süper Lig'e çikan 5-6 takimin da teknik adamligini yaptim. Bu ligde birçok belirleyici faktör var. Genis bir kadronuz yok. Bizden 2-3 kat daha fazla bütçeye sahip takimlar var. Ama sunu da çok iyi biliyorum her sey ekonomi degil. Bunun farkindayim. Sene basinda koyulan hedef, ekonomik sebeplerden dolayi ilk 10'un içinde olmakti. Hep yarisan takimlarda çalistigim için çocuklara da söylüyorum, yukari siralarda olmayi çok arzu ediyorum. Bunun için bütün çabamizi verecegiz. Sezon basi koyulan hedefin, beklentilerin üzerine çikmayi arzuluyoruz. Ama maç maç gitmemiz lazim. Hem gerideyiz, hem asagidan kopmamiz lazim. Bunlar hep 6 puanlik maçlar. Genç bir takimiz, tersinde stres ortami da olusabilir. O arzum var, bunun için oyuncularimla bütün çabayi gösterecegiz."

- Tekke: "Basit top kayiplari yaptik"

Altas Denizlispor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maglubiyetten dolayi üzgün olduklarini belirterek, "Son dakikalarda yedigimiz golle maglup olduk. Bekledigimiz hizli hücum sanslarini, planimizi basit top kayiplariyla uygulayamadik." diye konustu.

Tekke, Denizlispor'un sikintili süreci atlatacagina inandigini dile getirerek, söyle konustu:

"Maglubiyetler olabilir ama beni en fazla üzen sey; Denizlispor olarak kendimize çok daha fazla güvenmemiz gerekiyor, daha cesur olmamiz lazim. Top bizdeyken basit top kaybi yapmamamiz lazim. Oyuncularimi da anliyorum, öz güven kayiplari var. Kolay degil. Kulübün yasadigi süreç de ortada ama biz çok daha zor durumlari da gördük. Bizim bunu degistirecek gücümüz var. Denizlispor bu degil. Bir an önce toparlanmamiz lazim."

Kaynak: AA