Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Açiklamasi 'Buralara Yakisiyoruz'

UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçinda deplasmanda Lazio ile berabere kalarak grubu lider olarak tamamlayan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ’Bu güzel bir basari, sonunu getirmek önemli.’ degerlendirmesinde bulundu. Grupta her maçi iyi oynadiklarini belirten Terim Lazio maçini ’Takim ileride de bassin istemedim. Dogru durduk, dogru oynadik.’ sözleriyle degerlendirdi.

Galatasaray teknik direktörü, "Hayaller olmadan bir yerlere varilamaz. Son 16’ya kaldik. Bu, 5 maç demek. 5 maç sonra da müzemizde duran kupaya ulasmak demek. Buralari seviyoruz. Bu bir gerçek. Buralarda baska oluyoruz. Buralara yakisiyoruz. Onun için ben de çok mutluyum.’ ifadelerini kullandi.

Fatih Terim, ’Sonunu getirmek önemli. Bunun için çalisacagiz. Planlarimizda hiçbir sey degismedi, 2. sira ihtimalini de birbirimize hiç sormadik. Son derece memnunum.’ dedi.

Ikinci yari Lazio teknik direktörü Sarri’nin hamleleriyle açik vermeye baslamalari üzerine kendisinin de degisikliklere gittigini belirten Fatih Terim, ’Mesele gol yememek ve liderlige ulasmakti. Bugün oyun içerisinde bir bütün oynamamiz gerekiyordu. Ilk yari verdigimiz pozisyon haricinde net pozisyon hatirlamiyorum’ dedi.

’Ligde de düzelecegiz’

Türkiye Süper Ligi’nde de daha iyi sonuçlar alacaklarini söyleyen Terim, ’Topun oyunda olmadigi anlar çok fazla. Çogu zaman ligde de çok iyi top oynadik. Oraya da dönüs yapacagiz insallah ama 3 günde bir oynamanin yorgunlugu hiç kolay degil.’ dedi.

’Galatasarayliya sorsak Avrupa’da mi ligde mi sonuna kadar gitmek istersiniz diye, Avrupa’yi tercih ederler’ diyen Fatih Terim kulüpte böyle bir kültür oldugunun altini çizdi.

’Mustafa Muhammed için Baskanla konustuk’

Fatih Terim, gelen bir soru üzerine Mustafa Muhammed’in takimda kalmasi hakkinda ’Büyük ihtimal opsiyon kullanilacak. Baskanla konustuk, bizde kalacak’ ifadelerini kullandi.

Gedson Fernandes transferi için ise ’Bakiliyor, ugrasiliyor’ dedi.

"Hayaller var"

Maç sonrasi basin mensuplarinin karsisina geçen Kerem Aktürkoglu ise ’Gerçekten çok anlamli bir maç oldu bizim için. Taraftarlarimiza armagan olsun.’ degerlendirmesinde bulundu.

Gelen bir soru üzerine ’Ligde de güzel bir ivme yakalamamiz gerekiyor.’ seklinde konusan Kerem Aktürkoglu, Avrupa Ligi finali hayali hakkinda ise ’Hayaller var, adim adim gidiyoruz. Direk final hayali kurarsak kendimiz kötülük yapmis oluruz. Son 16 turunu öncelikle düsünmeliyiz’ ifadesini kullandi.

Kaynak: İHA