Bedensel Engelliler, Paralimpikte Altin Madalya Sayisini Arttirmaya Odaklandi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Muaz Ergezen:'Türkiye'de 4,5 milyon civarinda bedensel engelli vatandasimiz var, 9 bin lisansli sporcumuz bulunuyor ama 3 bini aktif sporcu. Bu rakamlar bizi tabii ki memnun etmez. Önümüzdeki dönemde daha fazla sporcumuz olacak' 'Su andaki basarilar gerçekten güzel ve kiymetli ama 2024 Fransa'da bunun çok daha ötesine geçecegiz. Altin madalya sayimizi arttiracagiz. Bronz ve gümüste iyiyiz ama altin sayimizi insallah daha çok arttiracagiz'

ISMIHAN ÖZGÜVEN - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Muaz Ergezen, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda altin madalya sayilarini arttirmayi hedeflediklerini söyledi.

Ergezen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kisa süre önce göreve seçildigini animsatarak, bunun camialarina hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Bedensel engelli bireyleri sporla bulusturmayi hedeflediklerini aktaran Ergezen, "Türkiye'de 4,5 milyon civarinda bedensel engelli vatandasimiz var, 9 bin lisansli sporcumuz bulunuyor ama 3 bini aktif sporcu. Bu rakamlar bizi tabii ki memnun etmez. Önümüzdeki dönemde daha fazla sporcumuz olacak." dedi.

Ergezen, sporcu sayilarini arttirmanin her anlamda faydali olacagini belirterek, "Daha fazla sporcumuzu, insan kaynagimizi spora katarsak daha elit sporcumuzun sayisini arttirmis olacagiz. Daha önce Tokyo'da çok güzel dereceler elde ettik. Eger insan kaynagimiz ve sporcu sayimiz daha fazla olursa rekabet artmis olacak. Performans ve elit sporcu sayimiz daha çok artmis olacak ve güzel sonuçlari insallah bu millete armagan etmis olacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Altin madalya sayimizi arttiracagiz"

Ergezen, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda 2 altin, 4 gümüs ve 9 bronz madalya kazandiklarini animsatarak, söyle konustu:

"Su andaki basarilar gerçekten güzel ve kiymetli ama 2024 Fransa'da bunun çok daha ötesine geçecegiz. Altin madalya sayimizi arttiracagiz. Bronz ve gümüste iyiyiz ama altin sayimizi insallah daha çok arttiracagiz. Tüm diger branslarda da bununla ilgili rekabet etmis olacagiz."

Türkiye'nin özellikle ampute futbolda ve tekerlekli sandalyede basarili oldugunu anlatan Ergezen, diger branslarda da bireysel basarilar bulundugunu ifade etti.

Ergezen, Türkiye'nin potansiyelinin çok daha yüksek oldugunu vurgulayarak, "Bizim en büyük yarisimizin kendimizle de olmasi lazim. Diger ülkelere kiyasla bazi ülkelerin bizden daha önce baslamis olmasi ve imkan mevzusundan dolayi daha oturmus kadrolari, sistemleri var. Bununla ilgili biz de örnekleme yaparak basariyi yakalayacagiz." diye konustu.

Masa tenisinde, halterde, aticilikta, okçulukta Türkiye'nin güzel sonuçlar aldigini anlatan Ergezen, futbol, basketbol basta olmak üzere bütün branslari kapsayacak sekilde ciddi bir altyapinin ve projelerinin oldugunu söyledi.

- "Sloganimiz; biz yol arkadasiyiz ve çözüm ortagiyiz"

Ergezen, engellileri sporla daha ileriye tasima gayretinde olduklarinin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Aslinda sporun pozitif ruhunu anlatmak istiyoruz. Evlere ziyaretlere gidiyorum, inanilmaz azimleri, mücadele hirslari var. Bunu eger sporla bulusturabilirsek muhtesem derecelere, basarilara imza atacagimiza inaniyorum. Her haneye ulasip sporun insana kattigi pozitif duygulari, barisi, birlik ve beraberlik ruhunu yansitmak istiyoruz. Sloganimiz; 'biz yol arkadasiyiz ve çözüm ortagiyiz'. Bütün bu kardeslerimizin, hem psikolojik donanimiyla hem de kendi yeteneklerini kesfedip daha ileriye tasimalariyla ilgili hep yol arkadasi olacagiz. Onun için kapimiz herkese açik olacak."

Kaynak: AA