Castrol Ford Team Türkiye, 'Markalar', 'Gençler' Ve 'Iki Çeker' Sampiyonluguna Ulasti

Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nda "Markalar", "Gençler" ve "Iki Çeker" Sampiyonu olarak Türkiye'de hedefledigi bütün unvanlari kazandi.

Ford Otosan açiklamasina göre, Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin 6. ve son ayagi olan Istanbul Rallisi'ni basariyla tamamladi.

Kasim ayi basinda Türkiye'ye ilk kez Avrupa Ralli Kupasi Gençler Sampiyonlugu ve Iki Çeker Sampiyonlugu'nu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever ile kazandiran Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nda "Markalar", "Gençler" ve "Iki Çeker" sampiyonu olarak Türkiye'de hedefledigi bütün unvanlari kazandi. Castrol Ford Team Türkiye, böylece Shell Helix 2021 Türkiye Ralli "Markalar" sampiyonlugunu kazanarak toplamda 15. "Markalar" ve "Takimlar" sampiyonlugunu elde etti ve kirilmasi zor bir rekoru daha da gelistirmis oldu.

- Emre Hasbay-Burak Erdener ikilisinden iki sampiyonluk birden

Türk ralli sporunda genç pilotlari desteklemeyi amaç edinmis Castrol Ford Team Türkiye'nin genç pilotlarindan Emre Hasbay Istanbul Rallisi sonunda otomobili Ford Fiesta R2T ile Shell Helix 2021 Türkiye Ralli "Genç Pilotlar" sampiyonu olurken, ayni zamanda co-pilotu Burak Erdener ile Shell Helix 2021 Türkiye Ralli "Iki Çeker" sampiyonlugunu da kazandi.

- Ali Türkkan, her yarista daha da hizlaniyor

Castrol Ford Team Türkiye’nin, Türkiye’ye bu yil Avrupa Ralli Kupasi "Gençler" ve "Iki Çeker" sampiyonluklarini kazandiran genç pilotu Ali Türkkan, Türkiye Ralli Sampiyonasi'nda iki rallide yaris disi kalmasina ragmen finise ulastigi rallilerde güçlü iki çeker otomobili Ford Fiesta Rally4 ile gösterdigi yüksek performansiyla takim arkadasi Emre Hasbay'in hemen arkasinda hem Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nda hem de "Gençler" ve "Pilotlar" sampiyonalarini ikinci sirada bitirdi.

- Batuhan Memisyazici’nin "Co-pilotlar" sampiyonlugunu kazanma ihtimali devam ediyor

Bu yil 4 çeker Ford Fiesta R5 ile ilk sezonunu geçiren Ümit Can Özdemir, yeni otomobiline alismak için basladigi ralli sezonunda aracina fazlasiyla alistigini gösterdi ve sezonun son iki yarisini kazanarak Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'ni kil payi farkla 2. sirada bitirdi.

Tecrübeli co-pilotu Batuhan Memisyazici'nin ise Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Co-Pilot Sampiyonasi'ni kazanma ihtimali hala söz konusu. Rakibinin bir yarisa farkli bir co-pilot ile katilmasi nedeniyle sezonu esit puanla bitiren Batuhan Memisyazici, temyiz kararindan sonra Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Co-Pilot Sampiyonlugu'nu kazanabilir.

- Mahalli Kupalarda da birincilikler Castrol Ford Team Türkiye pilotlarinin

Türkiye Ralli Sampiyonasi yarislarinin içerisinde "Mahalli Kupa" olarak kosulan Sevki Gökerman Ralli Kupasi'nda yarisan Okan Tanriverdi-Sevilay Genç ikilisi, Ford Fiesta R2 ile 2021 yilinda kupanin galibi oldular.

Sevki Gökerman Ralli Kupasi ikinciligini ve "Kategori 3" birinciliklerini ise Ford Fiesta ST araci ile Fiesta Rally Cup pilotu Emrah Ali Baso kazandi.

- Castrol Ford Team Türkiye, bu yil 15. sampiyonluguna ulasti

Türkiye Ralli Sampiyonasi'nda ayni anda 20'nin üzerinde otomobil yaristiran Castrol Ford Team, Türkiye'de ralli sporunun altyapisina destek saglamaya devam ediyor.

Sampiyonada en çok tercih edilen otomobil markasi olan Ford, hem performansi hem de saglamligiyla öne çikti. Sezon basindan beri Türkiye Rallisi "Markalar" Sampiyonasi'nda liderligini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, bu yil 15. kez sampiyonluga ulasarak 2021 Türkiye Ralli "Markalar" ve "Gençler" sampiyonlugu ve 2021 Türkiye Rallisi "Iki Çeker" sampiyonlugunu da müzesine tasimayi basardi.

Kaynak: AA