Milano Derbisinde Milan Ile Inter Berabere Kaldi

Milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, takimi Inter'i öne geçirdi ancak Milan maçi birakmadi.

Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 12. haftasinda oynanan Milano derbisinde, Milan konuk ettigi ezeli rakibi Inter ile 1-1 berabere kaldi.

Ligde sampiyonluk mücadelesi veren Milano kentinin iki büyük takimi, derbide kozlarini paylasti.

Milano'daki San Siro Stadi'ndaki maçi, hakem Daniele Doveri yönetti.

Karsilasmanin 10. dakikasinda, Inter’in gelisen ani hücumunda milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, Frank Kessie'nin müdahalesiyle yerde kaldi. Hakem Doveri, penalti noktasini gösterdi.

11. dakikada penalti atisini gole çeviren Çalhanoglu, Inter'i derbide eski takimi Milan karsisinda 1-0 öne geçirdi.

Milan'dan bu gole yanit gecikmedi. 17. dakikada Sandro Tonali'nin kullandigi serbest vurusta Interli Stefan De Vrij ters kafa vurusuyla topu kendi aglarina gönderdi ve Milan maçta yeniden beraberligi sagladi: 1-1.

Inter, 27. dakikada bir penalti atisi daha kazandi. Ancak Lautaro Martinez'in kullandigi atista Milan kalecisi Ciprian Tatarusanu, topu kurtararak gole izin vermedi.

Ilk yarinin son anlarinda Inter, yakaladigi gol sanslarini degerlendirmeyince devre arasina 1-1'lik beraberlikle girildi.

Ikinci yarida önce Inter, maçin son anlarinda ise Milan tehlikeli gol pozisyonlarina girdi. Ancak müsabakada baska gol olmadi.

Milan ve Inter arasindaki Milano derbisi 1-1'lik esitlikle sonuçlandi ve iki takim da 1'er puanla sahadan ayrildi. Bu sonuçla, Milan puanini 32 yaparken, ayni puanli lider Napoli’nin averajla gerisinde 2. basamakta yer aldi.

Zirve ile puan farkini eritmek için derbi mücadelesine çikan ancak amacina ulasamayan Inter ise 25 puanla 3. sirada yer almaya devam etti.

Inter kadrosundaki milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, ilk 11'de basladigi karsilasmada, 90 dakika forma giydi. Inter'i öne geçiren penalti golünü atan Çalhanoglu, bununla Serie A'daki bu sezon 2. golünü atmis oldu.

- Napoli bu sezon ilk kez evinde puan kaybetti

Sezona çok iyi bir giris yapan ve zirvede yer alan Napoli, bu hafta konuk ettigi Hellas Verona ile 1-1 berabere kaldi.

Bu sonuçla Napoli, bu sezon ikinci beraberligini alirken, ilk kez kendi evinde puan kaybi yasadi.

Bu maçtan aldigi 1 puanla, puanini 32'ye yükselten Napoli, Milan'in da puan kaybi yasamasiyla liderlik koltugunu korudu.

- Galatasaray'in rakibi Lazio, ligde zorlanmadi

Galatasaray'in UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki rakibi Lazio da Serie A'da bu hafta, konuk ettigi Salernitana'yi 3-0 maglup ederek 3 puanin sahibi oldu.

Lazio, bu galibiyetle puanini 21'e çikardi ve puan tablosunda 5. basamakta yer aldi.

Serie A'nin 12. haftasinda bugün oynanan diger maçlarda alinan sonuçlar ise söyle:

Venezia-Roma: 3-2, Sampdoria-Bologna: 1-2 ve Udinese-Sassuolo: 3-2.

Kaynak: AA