GÜNDEM ÖZETI / 8 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yili'nin ilk dersini verecek.

(Tekirdag/14.00)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, COP26 Iklim Zirvesi kapsaminda Türkiye pavilyonunu ziyaret edecek, AB Komisyonu Kidemli Baskan Yardimcisi Frans Timmermans ile ikili görüsme gerçeklestirecek.

(Glasgow)

2- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile 8 Kasim Zafer Günü dolayisiyla bulundugu Azerbaycan'da, Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan kabul edilecek.

(Bakü)

3- AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Kaptan Altay Altug adina Tuzla'daki ITÜ Denizcilik Fakültesi'ne yaptirilan laboratuvar ve yemekhane binasi açilis törenine katilacak.

(Istanbul/11.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Gayrettepe-Kagithane-Eyüp (Göktürk)-Istanbul Havalimani Metro Hatti Test Sürüsü Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/09.00)

2- TÜIK, ekim ayina iliskin finansal yatirim araçlarinin reel getiri oranlarini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Birlesmis Milletler Medeniyetler Ittifaki Girisiminin Cenevre Ofisinin açilis törenine katilacak.

(Cenevre)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala ve beraberindeki heyet, merhum Aliya Izetbegoviç'in dava arkadaslarindan eski Bosna Hersek Federasyonu Savunma Bakani ve Bosna Hersek Islam Birligi Baskani Hasan Çengiç'in cenaze törenine katilacak.

(Saraybosna)

3- Azerbaycan'da, Karabag Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlenecek.

(Bakü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 13 Kasim Cumartesi günü Istanbul'da Cebelitarik'la oynayacagi maçin hazirliklarina TFF'nin Riva'daki tesislerinde baslayacak.

(Istanbul)

2- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 7. haftasi Galatasaray HDI Sigorta-Halkbank maçiyla tamamlanacak.

(Istanbul/15.30)

3- Misli.com Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin 6. haftasi tek maçla tamamlanacak.

(18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA