Vitor Pereira Açiklamasi 'Herkes Puan Kaybedecek'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kaybetmelerinin ardindan ligin kalan maçlari için, “Ligde hala çok maç var herkes muhakkak daha puan kaybedecektir. Elimizden gelenin en iyisini verip kaybettigimiz puanlari telafi etmemiz gerekiyor“ diye konustu.

Süper Lig’in 12. haftasinda Fenerbahçe evinde Kayserispor ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakadan sonra basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, mutlaka 3 puan almalari gereken bir maç oldugunu ifade ederek, “Persembe bir maç oynadik ve cuma aksam döndük. Bahane göstermek istemiyorum ama toparlanma süremiz kisaydi. Avrupa’da olan takimlarin bu tarz problemleri var. Avrupa’da maç oynayinca çok kisa zamaniniz oluyor. Maçin basinda avantaj yakaladik ama penaltiyi kaçirdik. Kaçirdigimiz penaltilar bu sene bize pahaliya mal oldu. Takimim 2-0’dan sonra çok kostu ve savasti. Direkten dönen toplarimiz, kaçirdigimiz sanslar var. Maç 2-2’ye geldi. Oyuncularimi mücadeleleri için elestiremem. Belki en iyi oyunu sergileyemediler ama ellerinden gelenin en iyisin yaptilar. Taraftarlara tesekkür ediyorum. Ligde önümüzde çok maç var" diye konustu.



“Herkes muhakkak daha puan kaybedecektir“

Trabzonspor’un Avrupa’da oynamamasi sebebiyle avantajli bir konumda oldugunu savunan Pereira, "Biz maçlara yorgun çikmak zorunda kaliyoruz. Onlar da bu avantaji en iyi sekilde degerlendirdi. Ligde hala çok maç var herkes muhakkak daha puan kaybedecektir. Elimizden gelenin en iyisini verip kaybettigimiz puanlari telafi etmemiz gerekiyor. Hatalarimiz düzeltmeye çalisacagiz" degerlendirmesinde bulundu.

Milli arada sakat oyuncularina kavusacaklarini dile getiren Portekizli çalistirici, Galatasaray maçina en iyi sekilde hazirlanacaklarini ve 3 puan için sahaya çikacaklarini da aktardi.

“Sakatlar döndügünde daha iyi rotasyon yapma firsati olacak“

Müsabakada ellerinden gelenin en iyisini yaptiklarini anlatan 53 yasindaki çalistirici, "Yorgunluklari önlemek için rotasyonlar yaptik bu sezon. Ilk golü atsaydik her sey farkli olabilirdi ama maalesef kazanamadik. Sakatlar döndügünde daha iyi rotasyon yapma firsatimiz olacak ve bir dönem gelecek ki Trabzonspor ile ayni sartlarda mücadele edecegiz. Onlar da zorlaniyorlar. Hep böyle olmaz, bu uzun bir yol. Bütün rakipler daha fazla puan kaybedecektir. Su an persembe pazar maç yapiyoruz ve bunun zorluklarini yasiyoruz" seklinde görüs belirtti.



Sampiyon olacaklarina hala inandiklarini vurgulayan Pereira, sözlerini söyle tamamladi:

"Önümüzde hala çok maç var ve rakipler puan kaybedecek. Bu ligde çok sey olacak, ayni hirsla devam ediyorum. Oyuncularimda o hirsi, yardimlasmayi görmesem söylemim farkli olurdu. Takimim 2-0’dan sonra bile elinden geleni yapti. Benim hedefim hala bu ligi kazanmak. Bu taraftar kitlesi çalistigim en iyi taraftar kitlesi. Baskan kadar onlar da etkili oldu dönmemde. Sonuçlardan dolayi hayal kirikligi yasayabiliyorlar ama onlar benim için en iyi taraftar kitlesi. Ben her zaman çok çalistim. Kariyerimi böyle elde ettim. Hiçbir sey benim için kolay olmadi. Geçmiste kimsenin inanmadigi sampiyonluklar da elde ettim. Takimimim mental anlamda daha iyi olmasi için çalismak benim planim. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagim. Her zaman toplarimiz direkten dönmeyecek, her zaman penalti kaçirmayacagiz. Gökten bir sey düsmeyecek bizim yapmamiz gereken sadece çalismak."

Kaynak: İHA