Hikmet Karaman Açiklamasi 'Degmis Birakmis, Adam Da Kendini Yere Güzel Atmis'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “O pozisyona penalti çaliniyorsa Türkiye’de her hafta 15 tane penalti çalinir, çalinsin o zaman. Her hakemin ayri bir teorisi var, standardi yakalayamiyoruz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasinda Fenerbahçe, Kayserispor ile 2-2 berabere kaldi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman açiklamalarda bulundu. Çok farkli bir maç oldugunu dile getiren Hikmet Karaman, “Ilk 45 dakikanin analizini yapacak olursak Kayserispor mevcut kadrosu ve rakip Fenerbahçe’ye karsi planlamasi çok iyiydi. Hemen hemen pozisyon dahi vermedik. Kaptigimiz toplarla ataga çikabilseydik daha farkli isler yapabilirdik. Ikinci yari 2-0 basladi müthis, Fenerbahçe’nin kulübede çok iyi oyunculari var. 2-1’e geldi uzatma dakikasini görüp ona göre oyuncu degisikligi yapmak vardi aklimda. 2-2 bitmis maç ama satranç gibi oynuyorsunuz. 90+5’te penalti oldu oldu 9+7de verdi. Mete Kalkavan kusura bakmasin VAR’a çagirdin hocayi, o pozisyona penalti veriliyorsa kabulüm. Her hafta 15 tane penalti çalinir. Mete hoca Kasimpasa-Ankaragücü oynarken bir penalti verdi o hafta herkes bu penaltiya karsi çikti. Fenerbahçe, Türkiye’yi temsil eden önemli bir kulüp, tersi olsaydi o dakikada ayni pozisyonda Mete Kalkavan ya da kim olursa olsun Cüneyt hocayi çagirip bizim lehimize verir miydi? 2-0, 3-0 olacak durumlar vardi. Oyuncularima da onu dedim neden 3-0 yapmadik. Önce teknik anlamda 2-0’dan 3-0 var mi yok mu oyuncu gelisimi için. Bunu söylesen hakemler uzatmalara siginiyorlar” diye konustu.



3 TÜRK KURALI TEKNIK ADAMLARA DUVAR ÖRÜYOR

Tecrübeli teknik adam, 3 Türk kuralinin teknik adamlara duvar ördügünü dile getirerek, “TFF, futbolda en önemli kurum alacagi her kurala saygi duymamiz lazim. 3 Türk oynuyor sakatlaniyor yerine alacak Türk yok. Bu oyunun zenginligine kilit vurmaktir. Bu konu tartismaya açilmali. Futbolda bunu anlayamiyorum ayrimcilik mi diye düsünüyorum. Oyuncularimi, takimi tebrik ediyorum” seklinde konustu.



“PENALTI OLMASI SIFIR”

Penaltidan gol yediklerini hatirlatan Hikmet Karaman, “Sagdan soldan hatalar olur, oyuna girenler gol kaçirir, hatasi yapar, top auta çikar. Penalti olmasi sifir. Türk oyuncu yerine yabanci oyuncu degistiremiyorsun. Baska bir oyucuyu soksan durum degisir mi bu ayri konu. Penalti olabilir, o pozisyona penalti çaliniyorsa Türkiye’de her hafta 15 tane penalti çalinir, çalinsin o zaman. Her hakemin ayri bir teorisi var, standardi yakalayamiyoruz” dedi.



“DEGMIS BIRAKMIS, ADAM DA KENDINI YERE GÜZEL ATMIS”

Karsilasma sonrasi Cüneyt Çakir ile saha içerisinde ne konustugu sorulan Hikmet Karaman, “Hakemler de bizim arkadasimiz, üzülüyorum. Bilmedigimiz konulari soruyoruz. Orada da Cünet hocam bu pozisyonu oynattin VAR’dan çagirinca mecbur gidiyor, ‘çekti’ diyor. Ben de ‘o çekmeler çok var’ dedim. Digerlerinde niye çagirmadi. Degmis birakmis, adam da kendini yere güzel atmis. Penaltiyi verdigin dakika 90+7. Sen Cüneyt Çakir’sin, penaltiysa da penalti ama bana göre bilemiyorum” ifadelerini kullandi.

(Ozan Bugra Kosar/IHA)

Kaynak: İHA