Sergen Yalçin Açiklamasi 'Kelimelerin Tükendigi Yerdeyiz'

Trabzonspor karsisinda 2-1 maglup olarak ligde üst üste ikinci yenilgisini alan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, maçin ardindan konustu. Yasanan süreci toparlamanin kendilerinin elinde oldugunu söyleyen Yalçin, “Kelimelerin tükendigi yerdeyiz” ifadelerini kullandi.

Süper Lig’in 12. haftasinda Trabzonspor’a sahasinda 2-1 maglup olan ve liderin 10 puan gerisine düsen Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Oyun planlarinin kazanmak üzerine oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Sergen Yalçin, “Genelde bütün maçlari bu sekilde oynuyoruz. 2 milli maç arasindaki performansimiz bekledigimizin çok altinda. Besiktas’a yakismayan bir durum. Oyunlar istedigimiz gibi olsa da skorlar iyi olmadi. Birçok sebebi var ama isim bahane anlatmak degil, çözüm üretmek. Bu gibi durumlarda, bu tür basin toplantilarini yapmak zor. Son dönemde basin toplantilarinda ‘Üzgünüz, daha iyi olabiliriz’ gibi kelimeler kullaniyoruz, bunlari söylemek de zor. Kelimelerin tükendigi yerdeyiz. Sezon basindan bu yana yasadigimiz sakatlik ve oyunsal sorunlar var, oyunculara tekrar döndürmek için çabaliyoruz. Tabii ki performansi almak bazen zorlasiyor. Taraftari mutlu etmek istiyoruz, su ana kadar bunu yapamadigimizi düsünüyorum. Çok çabuk toparlamaliyiz, lige dönmeliyiz, bakis açimizi degistirmeliyiz. Sorunlar yerine çözüm üretmeliyiz. Bunlari yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncularin hepsi üst düzey isimler. Buraya gelmeleri için ciddi emek sarf edilen oyuncular. Ama su ana kadar çok saglikli olmadi. Bu durum oyunculari da bizi de üzüyor. Kisa sürede tekrar oyunun içine dönmemiz gerekiyor” diye konustu.



“ARADA KAPANMAYACAK BIR FARK YOK”

Takimda yasanan sakatliklarla ilgili olarak kondisyoner ekibiyle ilgili bir karar alip almayacagi sorusunu yanitlayan Sergen Yalçin, “Kondisyoner ekibiyle ilgili radikal bir karar almayi düsünmüyorum. 2 senedir buradayiz ve 2senedir arka arkaya çok maç oynadik. Maç trafiginin çok olmasi, oyuncularin yeterli hazirliga sahip olmamasi, dogal olarak bir ritim bozukluguna neden olabiliyor. Istedigimiz gibi bir pozisyonda degiliz. Devre arasina kadar bu maç trafigi devam edecek. Bu sürede iyi antrenman yapip, iyi organize olup, devre arasina kadar iyi performans sergilersek, en azindan ikinci yarida daha farkli bir performans ortaya koyabiliriz diye düsünüyorum” dedi.

Ligdeki puan farki hakkinda da konusan Yalçin, “Su anda konusmak için erken gibi görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle bir puan farkimiz yok. Trabzonspor’la olan fark da kapanmayacak bir fark degil. Ama bu oyunla farkin kapanmasi zor. Oyunu mutlaka yukariya çekmeliyiz, daha iyi oynamaliyiz. Bu sekilde belki yarismaci takim kimligine bürünebiliriz ama bu oyunun yeterli oldugunu düsünmüyorum” açiklamasini yapti.

“DAHA FAZLA ISTEMELIYIZ, DAHA ÇOK ÇALISMALIYIZ”

Yasanan motivasyon kaybi hakkinda da konusan Sergen Yalçin, “Oyuncularin hepsi sonuçta insan. Dogal olarak motivasyonu kaybedebilirler. Özellikle Sampiyonlar Ligi maçlari motivasyonu düsürüyor. Orada bir seyler yapmak istemistik ama bu planlari uygulayamadik. Bugün baktiginizda berbat bir oyun oynamadik, iyi oynadik, kazanabilirdik de. Iki devrenin de uzatmalarinda gol yemek, hedefi olan bir takima yakismadi. Bu durum zaten ciddi bir motivasyon bozuklugu oldugunu gösteriyor. Bunu toparlayabiliriz bence ama önce oyuncularin bunu istemesi gerekiyor. 3 günde 1 uzun süren maçlar oynuyorlar ve sakatliklar meydana geliyor. Sampiyonlar Ligi maçlarinin arkasi bizi çok zorladi. Daha 12. hafta, toparlayabiliriz. Daha fazla istemeliyiz, daha fazla çalismaliyiz. Süre zarfinda aradaki fark kapanir mi, bunu da görürüz” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis/IHA)

Kaynak: İHA