Besiktas-Trabzonspor Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci:'Bugün 3 puan kazandik, baska bir sey kazanmadik' 'Gelisme katediyoruz. Daha eksiklerimiz var, çalismamiz lazim. Parçadan bütüne gittik, haftalik oyunlarda bile bazen rakibe göre davrandik. Kazanmak kazanmak kazanmak, bu bizi nereye götürecek bakacagiz. Su an dogru yoldayiz' '(Ugurcan'a yönelik tepkiler) Ugurcan milli takimimizin kalecisi, bu topraktan çikmis birisi. Ne onun annesi ne benim annem ne de bu tepkileri gösteren taraftarlarin annesi bunlari hak etmiyor''

Spor Toto Süper Lig'de Besiktas'i deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, 3 puani almanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Avci karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, "Bugün 3 puan kazandik, baska bir sey kazanmadik." dedi.

Uzun bir zaman sonra güzel bir ortam yakaladiklarini belirten Avci, "Herkes bizi 12. haftada baska yerlere koyuyor. Uzun bir maraton var. Besiktas yine yarisin içinde olacak. Bugün ligimizde maç kazanmak kolay degil, hele Besiktas taraftarinin önünde kazanmak kolay degil." diye konustu.

Ilk yarida bulduklari golle soyunma odasina 1-0 üstün gittiklerini hatirlatan Avci, "Ikinci yarida bireysel hatadan dolayi rakibi devreye soktuk. Oyun dengeli gitti. Son bölümde bize genis alanlar çikti, bunu biliyorduk. Son dakikada olmasi harika oldu." ifadelerini kullandi.

- "Sabirli oyun bizi daha iyi yerlere getirecek"

Elde ettikleri galibiyetle Trabzonspor taraftarini mutlu ettiklerini kaydeden Avci, sözlerini söyle sürdürdü:

"Onlar bize destek oluyor ve saygi gösteriyorlar. Bu güzellikleri hak ediyorlar. Duygulari yogun yasayan bir sehir, ben de o bölgenin insaniyim. Biraz dengelemeye basladilar, bunu net görüyorum. Bugün 5 yerli oyuncuyla çiktik. Özellikle yerel oyunculara rica ediyorum, oyunun içinde yardimci olsunlar. Onlar buranin taraftarlari. Abdülkadir Ömür, Ugurcan, Serkan ve digerleri. Sabirli oyun bizi daha iyi yerlere getirecek."

Puan farkinin açilmasinin önemli olmadigini belirten Avci, "Herkesin bir oyuncu kalitesi var, oyun organizasyonu var. 4 gün sonra Trabzonspor'da tam bir yilim olacak. Gelisme katediyoruz. Daha eksiklerimiz var, çalismamiz lazim. Parçadan bütüne gittik, haftalik oyunlarda bile bazen rakibe göre davrandik. Kazanmak kazanmak kazanmak, bu bizi nereye götürecek bakacagiz. Su an dogru yoldayiz."

- Ugurcan'a yönelik tepki

Besiktasli taraftarlarin hem Ugurcan Çakir'a ve kendisine yönelik tepkilerle ilgili soruya yanit veren Avci, sunlari söyledi:

"Ugurcan milli takimimizin kalecisi, bu topraktan çikmis birisi. Ne onun annesi ne benim annem ne de bu tepkileri gösteren taraftarlarin annesi bunlari hak etmiyor. Baska taraftarlarin anneleri de hak etmiyor. Bir anlik duygular oldugunu düsünüyorum. Ben Türkiye'nin en eski ve büyük kulüplerinden birinin teknik direktörlügünü yaptim. Bugün de en büyük kulüplerinden birini çalistiriyorum. Besiktas'in tarihine 'Seref'ine, Hakki'sina, Seba'sina saygim var. Bugün dosya kapanacak. Bunu ne kadar aza indirirsek bizim için o kadar daha iyi."

Karsilasmada gol atan Abdülkadir Ömür'ün Galatasaray maçinda yasadigi olumsuz durumun ardindan daha iyi performans gösterdiginin hatirlatilmasi üzerine Avci, "Abdülkadir duygusal bir oyuncu. Türk futbolunun önemli yeteneklerinden biri. Oyuncuya sahanin içinde baski yaparak, tribünde hakaret ederek onu gelistiremeyiz. Bazen konforlu alanda kalmasi oyuncunun gelismesini tikar. Bazen tekrar yukari çikmasi için dibe vurmasi gerekir. Güzel gelisim gösteriyor, umarim böyle devam eder." degerlendirmesinde bulundu.

Maçta sakatlanan Bakasetas ve Hüseyin Türkmen'in durumlariyla ilgili de açiklamada bulunan Avci, "Ikisi de sakatliktan dolayi çikti. Taraftar yanlis anladi. Vakit çalma gibi durum hayatimiz boyunca olmaz, olmayacak da." seklinde sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA