Abdullah Avci Açiklamasi 'Bugün Sadece 3 Puan Kazandik, Baska Bir Sey Kazanmadik'

Besiktas deplasmanindan 2-1’lik galibiyetle ayrilan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan konustu. Bugün yalnizca 3 puan kazandiklarini ifade eden Avci, “Henüz 12. haftada bizi bir yerlere koymaya çalisiyorlar. Sabirli olmak gerekiyor” diye konustu.

Süper Lig’in 12. haftasinda Besiktas deplasmaninda boy gösteren Trabzonspor, 45+4’te Abdülkadir, 90+6’da da Cornelius’un attigi gollerle sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrilirken, Teknik Direktör Abdullah Avci, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari cevapladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Avci, “Sergen hoca hem oyuncu olarak Türk futbolunun önemli figürlerinden, teknik adam olarak da önemli isler yapiyor. 5 ay önce 2 kupa kazandi. Umarim uzun seneler kendi camiasinda önemli hizmetler verir. Basarilar diliyorum kendisine. Ligin kadro kalitesini artiran bir takim. Muhakkak dalgalanmalar olacaktir. Bugün 3 puan kazandik, baska bir sey kazanmadik. Uzun zamandir belki yakalamadigimiz bir ortami yakaladik. Bizi 12. haftada baska yerlere koyuyorlar. Besiktas yine yarisin içinde olacak. Besiktas taraftarinin önünde kazanmak kolay degil. Oyunda teknik olarak Besiktas’in 3. bölgesinde nasil baski yapacagiz, ikinci bölgede nereyi kapatacagiz ve 1. bölgede nasil pozisyon alacagimizi çalistik. Ilk 20 dakikada taraftarin destegiyle siddetli baski yapan bir rakip vardi. Bizim için de firsat vardi burada. Ilk yarinin sonunda dikine oynamak firsatti. Abdülkadir’in attigi golle dogru zamanda golü bulduk. Ikinci yarida yaptigimiz hatayla rakibi ortak ettik. Merkezi kapatinca firsatlar bulduk. Son dakikada golün olmasi da harika oldu. Trabzonspor taraftarini mutlu ettik. Bize destek oluyorlar ve bu güzellikleri hak ediyorlar. Ama duygularini yogun yasayan bir sehir, biraz dengelemeye basladilar. Bugün 5 yerli oyuncuyla maça çiktik. Verimli bir toprak burasi. Özellikle yerli oyunculara oyun içinde destek olsunlar. Çünkü bu futbolcular, buranin taraftari. Maç bitince ben geri bildirimi yapiyorum. Sabirli oyun bizi daha iyi yerlere getirecek. Bugün 3 puan kazandik, baska bir sey kazanmadik. Oyuncularimi tebrik ediyorum, Besiktas’a da basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“2 bölgeye takviye yapmak istiyoruz”

Maçta tribünlerin Ugurcan’a ve kendisine tepki göstermesi hakkinda da konusan Abdullah Avci, “Ugurcan milli takimin kalecisi. Ne Ugurcan’in ne benim annem bunlari hak etmiyor. Bunlari söyleyenlerin de anneleri bunlari hak etmiyor. Bir anlik duygular oldugunu düsünüyorum. Ben Besiktas’in yani Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisinin teknik adamligini yaptim. Bugün de Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinin teknik adamligini yapiyorum. Süleyman Seba’yla tanistim, ayni masaya oturdum. Tribünlerde bunlar yapilmasa daha iyi olur” dedi.

Devre arasi transferi için de hamleleri olacagini söyleyen Avci, “Sol tarafta 3-4 oyuncu kullandik bu zamana kadar. Trondsen uzun bir sakatliktan çikti. Devre arasinda burasiyla ilgili bir çalismamiz var. Gervinho da sezonu kapatti. 2 bölgeyle ilgili olarak yogun sekilde çalismalarimiz var” açiklamasini yapti.

“Bu ligde maç kazanmak zor”

Abdülkadir’in çikisi hakkinda konusarak devam eden Abdullah Avci, “Abdülkadir de duygularini yogun yasayan önemli bir yetenek. Oyuncuya saha içinde baski yaparak, tribünden küfür ederek performans artmaz. Bazen konforlu alanda kalmak oyuncunun gelisimini tikar, bazen dibe vurup mücadele etmesi gerekir. Özellikle son dönemdeki ivmesi iyi gidiyor. Güzel bir gelisim gösteriyor, umarim böyle devam eder” diye konustu.

Süper Lig’de maç kazanmanin çok zor olduguna da dikkat çeken Avci, “Bu ligde maç kazanmak zor. Artik herkesin bir oyuncu kalitesi var. Yeni teknik adamlarla birlikte oyun organizasyonlari artmaya basladi.

Geçen yil 10 Kasim’da Trabzon’a ayak basmistim. 1 sene olacak. Geldigim günden bu yana gelisim gösteriyoruz ama daha çok eksiklerimiz var. Haftalik olarak bakiyorum oyunlara. Bazen oyun içinde degisiklikler yaptik. Inisler çikislar olacak ama bu dalgalanmalarda dogru bir dengede olmak gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Böyle bir rakibe karsi, pozisyon vermek çok dogal”

N’Koudo’nun oyuna girmesi sonrasinda sistem degisikligi yaptigini söyleyen Avci, “N’Koudou, ben Besiktas’ta çalisirken alinan bir oyuncu. Hem fiziksel olarak yeni bir isimdi oyuna girdiginde hem de iyi kat ediyor içeriye. Serkan’i geçise almak istedim, buna da dogru cevap verdigini düsünüyorum” ifadelerini kullanirken, Besiktas’in sag ve sol kanatlarinin çok güçlü olduguna da dikkat çekerek, “3. bölgede nasil baski yapip nereye yönlendirecegimizi düsündük. Bunu ne kadar yapsak da rakibin çok yetenekli oyunculari var. Besiktas’la oynuyorsunuz, pozisyon da vereceksiniz, baski da yiyeceksiniz. Sayisal olarak fazla gelen bir rakibe bu pozisyonlari vereceksiniz. Ama kenar ortalarinda saglam durdugumuzu düsünüyorum” dedi.

Besiktas’in Sampiyonlar Ligi maçi dönüsünün kendileri için avantaj oldugunu söyleyen Avci, “Bugün Besiktas’in 7-8 oyuncusu dinlenmis oyuncusuydu. Bu degisiklikleri bir teknik adamin yapmasi çok normaldir. Bunu ben de yapmistim. Santrforu hariç ideale yakin bir kadroyla çikti Besiktas. Ama tabii ki kolay degil. 4-5 saatlik yolculuktan geldiler. Bu süreci kazanarak geçtik ve bunun da bizim adimiza avantaj oldugunu düsünüyorum” dedi.

Tecrübeli hoca son olarak Hüseyin ve Bakasetas’in zaman geçirme durumu olmadigini da söyleyerek, “Zaten Ikisi de çikti oyundan. Oyun organizasyonlarina sadik kaldiginizda, oyuna giren oyuncular ne yapmasini biliyor ise, oyuncular bu organizasyona sadik kalmis oluyor bence” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA