Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce Açiklamasi 'Bisiklet Yolunda Hedef 500 Kilometre'

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, kentin bisiklet alanindaki hedeflerini anlatti. Baskan Yüce, belediye bünyesinde ‘bisiklet sube müdürlügü’ olusturacaklarini, 5 yillik süreçte ise hedeflerinin 500 kilometrelik bisiklet yolu yapmak oldugunu söyledi.

Türkiye’nin ’Bisiklet Sehri’ unvanina sahip ilk kenti Sakarya, BMX Supercross Dünya Kupasi ve MTB Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yapti. 30 ülkeden 250 sporcunun pedal çevirdigi yarislara Sakaryalilar da büyük ilgi gösterdi. Dünya standartlarindaki Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’ndeki tribünler 9 gün süren sampiyona boyunca bos kalmadi. 31 Ekim Pazar günü sona eren yarislari ilk günden itibaren 20 binden fazla seyirci tribünden takip ederek bu heyecana ortak oldu. Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, bisiklet ile ilgili hedef ve projelerini anlatti.

“Bisiklet konusunda Sakarya olarak çok ciddi çalismalarimiz var”

BMX Supercross Dünya Kupasi’nin Sakarya’da yapilmasindan mutluluk duyduklarini belirten Baskan Yüce, “Organizasyon için Sakarya isabetli bir seçim. Çünkü Ayçiçegi Bisiklet Vadisi Avrupa’nin en büyügü, dünyanin en modern pisti. Böyle bir alanda Dünya Kupasi yarislari yapilmis oldu. Bisiklet konusunda Sakarya olarak çok ciddi çalismalarimiz var. Malum dünyada nadir sehirlere verilen ’Bisiklet Sehri’ unvanini Sakarya almistir. Bu unvani alabilmesi için 9 kriter vardi. Bu kriterlerin tamamini mükemmel bir sekilde gerçeklestirdik. Yapilan çalismalarin neticesinde Sakarya, Bisiklet Sehri unvanini aldi. Bundan sonra biz bunun sürdürülebilirligi konusunda çalismalarimizi arttirmak için ciddi projeler olusturuyoruz” diye konustu.



“Bisiklet için bir sube müdürlügü olusturacagiz”

Baskan Yüce, kentin bisiklet alanindaki gelisimi için projelerini anlatirken, “Nasip olursa 8 Kasim’da meclisimizden bir karar alacagiz. Sadece bisiklet yollarinin yapilmasi, bakimi, onarimi, arttirilmasi ile ilgili bir sube müdürlügü kuracagiz. Sakarya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bisiklet yollariyla ilgili bir sube müdürlügünü olusturacagiz. Bununla birlikte 40 rota 40 nokta projemizi baslattik. 40 noktada bisiklet moka kafeler olusturuyoruz. 40 rotada bisiklet tamir yerleri olusturuyoruz. Bisiklet sahipleri bisikletlerinin bakim ve onarimlari konusunda sorun yasamayacak. Bunu çok önemli görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Bisiklet yolunda hedef 500 kilometre

Sporun insanlar için vazgeçilmez bir gereklilik oldugunu dile getiren Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Spordan vazgeçemeyiz. Dünyada güncel hayatta kullanilabilen tek spor bisiklet sporu. Hem spor yapiyorsunuz hem de ulasim araci olarak kullaniyorsunuz. Bisiklet bir kültür, biz Sakarya’da bu kültürü yayginlastirmak, bisikletsiz hayat olmaz felsefesini yaymak istiyoruz. Sakarya’da yasayan insanlarin en yakin dostu bisiklet olmalidir projesini baslatiyoruz. Bu dost hayatin her safhasinda yaninda. Bisiklet bizim vazgeçilmez bir tutkumuzdur” açiklamasini yapti.

Baskan Yüce son olarak, önümüzdeki 5 yillik süreçte Sakarya’daki 67 kilometrelik mevcut bisiklet yolunu 500 kilometreye uzatma hedefinde olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA