Pereira Açiklamasi 'Bugün Bizim Için 3 Puani Kazanmak Çok Önemliydi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Royal Antwerp maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bugün bizim için 3 puani kazanmak çok önemliydi. Gruptan çikmak için savasmaya devam ediyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. maçinda Fenerbahçe, deplasmanda Belçika ekibi Royal Antwerp’i 3-0 maglup etti. Maçin ardindan Teknik Direktör Vitor Pereira ve sari-lacivertli futbolculardan Mert Hakan Yandas, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Bu aksam iyi bir maç oynadiklarini ifade eden Portekizli teknik adam, "Iyi bir takim ruhu sergiledik. Geçirmis oldugumuz zor haftalardan sonra iyi bir reaksiyon gösterdik. Bu tarzi maçlari oynayacak karakterimizin oldugunu gösterdik. Bugün kazanmayi hak ettik. Daha da fazla atabilirdik. Sonuç için mutluyum. Kalitenizi sergilemek için çogu zaman öz güvenli olmaniz gerekir. Kalite, öz güvenle gelir. Kaybettigimiz haftalardan sonra bu öz güveni takima vermemiz gerekiyordu. Tabii ki Trabzon, Alanyaspor ve Konyaspor maçlari farkli maçlardi. Bugün bizim için 3 puani kazanmak çok önemliydi. Gruptan çikmak için savasmaya devam ediyoruz. Bizim için en önemli maç, bir sonraki maç” diye konustu.



"Irfan Can çok kaliteli bir oyuncu"

Son haftalarda alinan basarisiz sonuçlarin ardindan baski hissedip hissetmedigi ile ilgili bir soruya Pereira, “Benim takimimdan, oyuncularimdan ve taraftarlarimizdan hiçbir süphem yok. Baskanimizin tutkusundan da öyle. Basarili olmak için her seye sahibiz. Yapmamiz gereken dengeyi dogru koruyup dogru yolda devam etmek” diye cevap verdi.

Irfan Can’in performansini da degerlendiren sari-lacivertli takimin teknik patronu, "Gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Sakatlandi ve uzun süre aramizda yoktu. Simdi fiziksel durumunu toparliyor. O kalitesini sahaya katabilir. Topla birlikte karar verme becerisi gerçekten çok iyi" ifadelerini kullandi.

Mert Hakan Yandas: "Taraftarimizi mutlu etmek istiyoruz"

Galibiyetin mimarlarindan Mert Hakan Yandas ise, kötü sonuçlarin ardindan bu maçta bir reaksiyon vermeleri gerektigini vurgulayarak, "Bugün takim olarak konustugumuz her seyi sahaya yansittik. 3-0 gibi net bir skor aldik, daha fazla gol bulabilirdik. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor, bir maçla kalmamasi gerekiyor. Pazar günü oynayacagimiz maçtan sonra önemli bir derbi var. Bütün maçlara çok iyi hazirlanip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyoruz” dedi.

Antwerp maçinda kaptan olarak sahaya çikmasinin kendisi için büyük bir onur oldugunu ifade eden Yandas, "Kaptanlik pazubandini taktigim gün gol atip asist yapmak ve gol atmak ayri bir mutluluk. Fenerbahçe kulübünün kaptanligini yapmak çok büyük bir onur” diye konustu.

Yandas, önlerindeki iki maçi kazanmalari durumunda gruptan çikacaklarini da sözlerine ekleyerek, Fenerbahçe armasinin oldugu her yerde en iyisini yapmak zorunda olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA