(ÖZEL) Yeni Baskan Kiliç, Hedeflerini Anlatti

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Genel Baskani Ugur Kiliç, artik hentbolu sokaga indireceklerini belirterek, "Hentbolun iletisim kanallarini güçlendirecegiz. Gençleri hentbola davet ediyoruz" dedi.

Kiliç, önceki gün 2023 Dünya Hentbol Sampiyonasi kapsaminda oynanan ve Türkiye’nin 25-23’lük skorla galip ayrildigi maçi izlemek için Eskisehir’e geldi. Geçtigimiz 31 Ekim tarihinde Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Seçimli 5. Olagan Genel Kurul Toplantisi’nda 145 delegeden 78’inin oyunu alarak Genel Baskan seçilen Ugur Kiliç, sampiyonada mücadele eden millilerimizi 1. Grup’taki ilk maçinda Eskisehir’de yalniz birakmadi. Maç öncesi IHA mikrofonuna açiklamalarda bulunan Kiliç, gençlerin hentbola yakinlasmasi için ellerinden geleni yapacaklarini belirtti.



“Spor kamuoyu hentbolu beklesin”

Seçimin kazanani olarak Genel Baskan seçilen ve hemen ardindan gruplardaki ilk maçinda millilerimizi Eskisehir’de yalniz birakmayan Ugur Kiliç, hentbolun gelisimi için çalismalar yapacagini belirtti.

Hentbolun gelisimi için projeler yapilacagini belirten Kiliç, “Hentbol Federasyon Baskanligina yeni seçildim. Birlestirici ve paydaslarla ortak akilla yönetecegimiz bir federasyon olacak. Bizimle birlikte olan, olmayan, hentbol içerisindeki herkesle bir arada ortak projelerle çalismalar yapacagiz. Artik hentbolu sokaga indirecegiz. Hentbolun iletisim kanallarini güçlendirecegiz. Spor kamuoyu hentbolu beklesin” ifadelerini kullandi.

“Z kusagi bizim için çok kiymetli”

Özellikle gençlere yönelik çalismalarin artacagini ve hentbol gelecegi için Z kusaginin çok önemli oldugunu belirten Genel Baskan Kiliç su ifadeleri kullandi:

“Kesinlikle hentbolun ne kadar keyifli, ne kadar güç, hiz, yetenek gerektiren bir spor oldugunu onlara da anlatmak istiyoruz. Sokaga inecegiz derken onlarin gönüllerinde taht kurmak istiyoruz. Kolaylikla hentbol oynayabilmeleri için hentbol alanlari olusturacagiz. Özellikle Z kusagi bizim için çok kiymetli. Insallah onlarla daha güçlü bir hentbol yapacagiz. Bizim sloganimiz suydu, ‘Hentbol için birlikte basaracagiz, gençlerimizle basaracagiz.”

Kaynak: İHA