Küçükçekmece'de Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi Heyecani

Küçükçekmece’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yil dönümü dolayisiyla 29 Ekim Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi düzenledi. Turnuva, 2 gün boyunca Türkiye genelinden katilim saglayan 200 sporcunun kiyasiya hamlelerine ve rekabetine sahne oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yil dönümü dolayisiyla Küçükçekmece Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi düzenledi.

Yahya Kemal Beyatli Gösteri Merkezi ev sahipliginde gerçeklestirilen turnuva, 2 gün boyunca Türkiye genelinden katilim saglayan 200 sporcunun kiyasiya hamlelerine ve rekabetine sahne oldu.

Küçükçekmece, Türkiye Satranç Federasyonu Istanbul Il Temsilciligi ile ortaklasa düzenlenen turnuvanin ikincisine ev sahipligi yapti.

“Satranç, hem kazanmayi hem kaybetmeyi ögretir”

Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, satrancin hayatin yansimasi olan bir spor dali olduguna dikkat çekerek, “Erken yasta satranç ögrenmenin kisiye tüm hayati boyunca, hayatinin her alaninda kullanabilecegi önemli becerileri kazandirdigini biliyoruz. Ilçemizdeki Bilgi Evlerimizde çocuklarimiza küçük yasta satranç egitimleri veriyoruz. Satranç, hem kazanmayi hem kaybetmeyi ögretir. Bu bilgi de bizlere hayatimiz boyunca gerekli olacak iki önemli ögretidir. Böylesine önemli bir sporu Küçükçekmece’ye tasimaktan mutluyuz. Biz de burada enine boyuna düsünüp en iyi hamleyi yapani ödüllendirmek istedik. Turnuvaya katilim saglayan herkesi tebrik ediyorum” diye konustu.

Türkiye genelinden 200 sporcu katildi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen turnuva 3 degerlendirme kategorisinde her yasa açik olarak gerçeklestirildi.

Her kategoride ilk bese girenlere ve her kategoride en basarili kadin sporcuya ödül verilirken, sporcular kupa ve madalyalarinin yani sira toplamda 16 bin 600 lira nakit ödülle ödüllendirildi.

Kaynak: İHA