Fatih Terim Açiklamasi 'Bu Güzel Oyunu 3 Puanla Taçlandirmaliydik'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Bu güzel oyunu 3 puanla taçlandirmaliydik. Çok üzüntülüyüm" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. maçinda Galatasaray sahasinda Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile karsilasti. Müsabakada 1-1 berabere kalan sari-kirmizililar puanini 8’e çikardi çikardi. Mücadelenin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Açikçasi bizim hakemimiz olsaydi su anda çok elestirmistik. Paramparça etmistik. Bu kadar vakit geçirebilen bir takim, ilk yarida 4 dakika mi uzatma. Hadi 4 dakika oldu, 1 dakikasini oynat. Adama gülerler. 4 dakikayi normal oynatsa belki gol atacagiz. Maalesef ben hakemlerle ilgili kulübüme uyuyorum ama vicdan azabi çektigim için kendi hakemlerimizle ilgili onun için ona söylüyorum. UEFA da beni duyacaktir zaten. Böyle olmaz. Bu kadar güzel tempo, oynamaya yol vermesi gereken hakem, kavgayi çikaran kendi. Nasil olacak. 3 dakika kavga sürdü. Oyun içinde belki hatasi olmayabilir. Oynanmayan bölümde tutmada çok basarili degildi açikçasi. Biz de kronometre tutuyoruz" diye konustu.

Karsilasmada minimum 10 tane pozisyona girdiklerini söyleyen Terim, "En az 5 tane pozisyon diye saymadigimiz var. Maalesef tercihlerimiz, son paslarimiz, paslarimizin siddeti. Sevindirici taraf müthis tempoda oynanan bir maç. Favori oldugumuz dogruymus. Baslar baslamaz pres koyduk. Çok da sik gol attik. Kaçirdik da. Kerem, Alex ve Halil ile kaçirdik. Ikinci yari biraz geriye yaslanir gibi oldu ama pozisyon vermedik. Çok hatali bir gol yedik. Burada baska sevindirici olay var. 1-1 olur olmaz razi olmayan bir Galatasaray vardi. Böyle bitsin demedik. Neredeyse 2-1 maglup olacak pozisyon verdik, korner dönüsünde. O kadar net pozisyona girdik ki son tercih, basit pas hatalari gibi küçük detaylar oldu. Bu güzel oyunu 3 puanla taçlandirmaliydik. Herkes güzel maç seyretti. Çok üzüntülüyüm. Direge degiyor, kalecinin sirtina degiyor gitmiyor. Sevindirici olan bu heyecani herkesin hissetmesi. Her dakika durmadan yeni bir pozisyona girdik. Bu hafta son idmandan 1 gün önce baya da geçis hücumu çalistik. Uzun zamandir çalismiyorduk. Her çiktigimizda bizim için müthis hizli hücum oldu. Hangisini cezalandirsak çok farkli bitirdi. Lokomotiv Moskova’yi tebrik ediyoruz, basarilar diliyoruz kendilerine" seklinde konustu.



"Iyi bir takim olma yolundayiz"

Her oyundan faydalanmak istedigini belirten deneyimli teknik adam, "Pazar günü oynayacagiz. Bugün saat 12, herkes evine yeni gitti. Cumartesi bir idman, pazar maç oynayacagiz. Her oyuncumuza ihtiyacimiz var. Sans verdigimde çogu bunu kullaniyor. Futbol dinamik bir oyun. Çok çabuk degisir. Feghouli bugün de iyi oynadi. Insallah kötü bir seyi yoktur. Çünkü orada usta bir Feghouli lazim. Babel sans verdigimiz zaman elinden geleni yapiyor. Takim sayisal olarak zenginlesirse, persembe-pazar takvimini daha rahat geçer kanisindayim. Formayi alanin sansi iyi degerlendirmesi gerekir. Iyi bir takim olma yolundayiz. Bir, iki pürüzümüz var. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde hallederiz" ifadelerini kullandi.

"Ocaktan sonra daha iyi olacagimizi düsünüyorum"

Yeni takim için temeli attiklarini ifade eden Fatih Terim, "Bu riske herkes girmez. Biz kulüp olarak böyle bir karar verdik. Çok da memnunum. Her geçen gün daha iyiye gittigimiz görülüyor. Her geçen gün daha iyi olacagimiz kesin. Öyle bir tarih veremem. Geride kalmak istemedigimizi de söylüyorum. Gidecegimiz mesafeyi de kayipsiz gitmek istiyoruz. Kaybettigimiz de üzülüyoruz. Marcao’nun 8 maç oynamamasi, o bile bize çok pahali oldu. Ocaktan sonra daha iyi olacagimizi düsünüyorum. Bir, iki orada kafamizda plan var. Yerine getirdigimiz zaman daha rahat olacagiz. Eger mümkünse haziran-temmuza az birakacagiz" degerlendirmesinde bulundu.

"Marsilya maçinda insallah geregini yapip, bu gruptan çikacagiz"

Grupta son maça kadar bir seyin belli olmayacagini belirten Terim, "Eger bugün biz yenseydik, daha degisik seyler söyleyebilirdim. Herkes gidip herkesi her yerde yenebilir. Buradaki Marsilya maçimiz daha belirgin olacak gibi duruyor. Buradaki Marsilya maçi ne olursa olsun bugünkü mantaliteyle olacak. Yenemedik, çok üzgünüm ama bu felsefenin devam etmesini istiyorum. Ama kim ne derse desin lideriz. Yine hangi sonuç olursa olsun maglup olmadik. Buradaki maçta insallah geregini yapip, bu gruptan çikacagiz" dedi.

Italyan ekibi Parma’da forma giyen Rumen futbolcu Dennis Man ile yaz transfer döneminde ilgilendiklerini ifade etti.

Daha önce UEFA Kupasi’ni kazandiklari dönemde maçlarin esnek günlerde oynadiklarina yönelik soruya ise Fatih Terim, "Hatirliyorum. Ata Aksu da federasyondaydi. Bazen persembe oynadigimizda diger persembe için cumartesi oynamayi bile oynamayi kabul ettigimiz oldu. Iki tane maçimizi birini 44 saat, degerini 46 saat sonra oynadik. Persembe’ye kadar olan bölüm daha çok dinleme zamani olsun diye. Burada herhangi bir istedigimizde, futbol federasyonun bize hayir diyecegini zannetmiyorum. Milli maçlarda süreler belli. Mili maçlarda pazar aksami dönülüyor. Bazen konusuyoruz, anlayisla karsiliyorlar. Her tarafa da esit zamanda yaklasiyor. Yarin bir gün ülke puani ile Avrupa’da iyi noktaya gidecek bir takimiz olursa burada gerekeni yapacaklarindan eminim" diye cevap verdi.

"Kisir tartismalarin son bulmasindan yanayim"

TFF ile yasanan seyirci sorununun hatirlatilmasi üzerine ise Terim, "Tahmin odur ki devreye pandemi ile sikintilar girmistir. Kulübümüz esasinda gerekli açiklamayi yapti. Üstüne söyleyecegim çok bir sey yok. O taraflara da dönmeyecegimi, sadece sahaya dönecegimi söylemistim. Kisir tartismalarin son bulmasindan yanayim. Baskanima ve yöneticilerime katiliyorum. Biz mümkün mertebe bundan uzak kalmaya çalisiyoruz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA