Golbol Avrupa Sampiyonasi Samsun'da Basladi

Sampiyonaya 14 ülkeden 20 takim katiliyor.

Uluslararasi Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Golbol Avrupa Sampiyonasi, Samsun’un ev sahipliginde açilis seremonisi ile basladi.

Tekkeköy Yasar Dogu Spor Salonu'nda 14 ülkeden 20 takimin katilimiyla düzenlenen sampiyona, 13 Kasim'a kadar sürecek.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari'nda ABD'yi yenerek üst üste ikinci olimpiyat sampiyonlugunu elde eden Golbol Kadin Milli Takimi'nda da altin madalya için ter dökecegi turnuvada açilis seremonisinde 14 ülkenin sporculari, ülkelerinin bayraklari ile geçis töreni yapti.

Bazi ülkelerin görme engelli sporculari seremoniye kendilerine yön saglayan kilavuz köpekler ile çikti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan, burada yaptigi konusmada, 2 ay önce paralimpik oyunlarini tamamladiklarini söyledi.

Avrupa Sampiyonasi'nin da önemli bir turnuva oldugunu dile getiren Sayyidan, "Golbol, görme engellilere ait bir spor, görme engelli sporcularin dünyada en çok önem verdigi spor dali. Spor, kardeslik, dostluk ve baristir. Spor ayrica ülkelerin birbirleri ile kaynasmasidir. Bu kaynasmayi 2021'de Samsun'da gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak özellikle golbol bransina büyük önem veriyoruz. Kadin Milli Takimi'miz Paralimpik Olimpiyatlari'nda altin madalya aldi. Bu turnuvada da altin madalya istiyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu ise Samsun olarak büyük bir turnuvaya ev sahipligi yaptiklarinin altini çizerek, sporculari agirlamaktan onur ve gurur duyduklarini belirtti.

IBSA Golbol Sorumlusu Kary Bassanen de turnuvaya katilan tüm sporcu ve ülkelere basari diledi.

Seremonide yöresel halk oyunlari gösterisi de sunuldu.

Kaynak: AA