Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarislari Van'da Yapildi

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2021 yili faaliyet programi kapsaminda 81 ildeki sporcularin 8 bölge merkezinde yarisacagi U14, U16 ve U18 yas alti Bölgesel Il Ilçe Karmalari Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarismalari Van’da yapildi.

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2021 yili faaliyet programinda yer alan ve Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce ev sahipligi yapilan yarismalara Mardin, Diyarbakir, Batman, Bitlis, Sirnak, Van, Hakkâri, Siirt, Elazig ve Bingöl illerinden 305’i erkek toplamda 360 sporcu katildi.

Bölgesel Il Ilçe Karmalari Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarismalari Ipekyolu ilçesindeki Kale Atatürk Kültür Parkinda bulunan atletizm parkurunda sporcularin kiyasiya mücadeleleri ile yapildi.

Yarismada Van’i temsil eden atletizm sporcularindan 1500 metrede Viyan Adar, 2000 metrede Ayhan Kaya birincilik madalyasinin sahibi olurken, kadinlar 2000 metrede Edibe Yagiz birinci, Deniz Sömer üçüncü, erkeklerde 3000 metrede Ali Tunç birinci olurken 3000 metre kadinlar kategorisinde ise Gülcan Duman ikincilik madalyasinin sahibi oldu.

Van’a ferdi olarak farkli kategorilerde 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük madalyasi, takim kategorisinde ise 2000 metrede kizlar kategorisinde 1 takim birinciligi, 1500 metrede kizlar kategorisinde 1 takim ikinciligi, 1500 metrede kizlar kategorisinde 1 takim üçüncülügü, 2000 metrede erkekler kategorisinde 1 takim ikinciligi ve 4000 metrede erkekler kategorisinde de 1 takim ikinciligi kupasi kazandirildi.

Ayrica Van Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Atletizm Takimi sporculari da 1500 metrede kizlar ve 3000 metrede erkekler kategorisinde 2 takim birinciligi ve 2000 metrede erkekler kategorisinde de 1 takim ikinciligi kupasinin sahibi oldu.

Yarismada dereceye giren sporculara ödülleri Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçin Özdemir, Van Atletizm Il Temsilcisi Enver Acar, Atletizm Federasyonu bölge sorumlulari, hakem ve antrenörler tarafindan verildi.

Ödül töreni sonrasinda bölge müsabakalarina yaptiklari ev sahipliginden duyduklari memnuniyeti dile getiren Atletizm Van Il Temsilcisi Enver Acar, "Antrenör, hakem ve sporcu kardeslerimizi Van’da agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Iyi bir organizasyon oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan Türkiye geneli yapilan bu projenin amaci, atletizmi sevdirmek ve müsabik sporcular yetistirmektir. Umariz il disindan gelen kardeslerimiz de memnun kalmislardir. Bu tür organizasyonlarin Van’a verilmesi de bizim isimize daha iyi sarilmamizi sagliyor. Bu yarislarda büyük emegi olan Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü basta olmak üzere emegi geçen tüm hakem ve antrenör arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum. Van’da derece elde eden ve 30 Aralik 2021 tarihinde Adana’da yapilacak olan Atletizm Gelistirme Projesi Türkiye Sampiyonasi final yarislarina katilacak sporcularimiza da simdiden basarilar diliyorum" dedi.

Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç ise Van’da yapilan ve 10 ilden toplamda 360 sporcunun kiyasiya mücadele sergileyerek farkli basarilara imza attiklarini söyledi.

Keyifli bir yaris sürecini geride biraktiklarini ifade eden Inanç; “Ilimizde yapilan Bölgesel Il Ilçe Karmalari Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarismalari sonucunda il müdürlügümüz atletizm takimi sporculari ferdi olarak birbirinden iyi dereceler elde ederek ilimize ferdi siralamada 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük madalyasi kazandirirken, takim siralamasinda ise ilimize 1 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülük kupasi elde ettiler. Ayrica Van Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübümüzün sporculari da gösterdikleri üstün basarilari ile yarislara damga vurdular. Tüm sporcularimizi, antrenör ve kulüp yöneticilerimizi bu basarilarindan dolayi tebrik ediyor ve 30 Aralik 2021 tarihinde Adana’da yapilacak olan Türkiye Atletizm Sampiyonasinda kendilerine basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA