Juventus'un Çogunluk Hissesine Sahip Sirketin Baskanindan Yargiyla Is Birligi Mesaji

Exor Holding Icra Kurulu Baskani John Elkann:'Sorusturma sürüyor. Juventus sorusturmayi yürütenlerle is birligi içinde ve sürece isik tutabilecegini umuyor. Italyan yargisina güveniyorum'

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Juventus'un çogunluk hissesine sahip Exor Holding’in Icra Kurulu Baskani John Elkann, siyah-beyazli ekibe futbolcu transferlerinden haksiz kazanç sagladigina yönelik devam eden sorusturmada kulübün yargi ile is birligi içinde oldugunu belirtti.

Juventus hisselerinin yüzde 63,8'ine sahip Exor Holding'in Icra Kurulu Baskani Elkann, holdingin etkinliginde gazetecilere, Juventus'a yönelik sorusturmayla ilgili açiklamalarda bulundu.

Elkann, "Sorusturma sürüyor. Juventus sorusturmayi yürütenlerle is birligi içinde ve sürece isik tutabilecegini umuyor. Italyan yargisina güveniyorum." ifadelerini kullandi.

Elkann, Juventus Baskani Andrea Agnelli ve Baskan Yardimcisi Pavel Nedved’in zor bir dönemden geçtigini belirtirken, Juventus’un büyük bir kulüp oldugunu ve bu sekilde kalmasi gerektigini kaydetti.

- Juventus'a yönelik sorusturma

Torino Cumhuriyet Bassavciliginin mayis ayinda baslattigi mali islemlerdeki usulsüzlük sorusturmasi çerçevesinde verdigi talimat dogrultusunda, Italyan Mali Polisi (Guardia di Finanza) ekipleri, 26 Kasim'da Juventus Kulübünün Torino ve Milano kentlerindeki ofislerinde aramalar yapmisti.

Italyan spor medyasinda genis yanki bulan sorusturmada, kulübün onaylanan 2019 ve 2021 yillari arasindaki mali hesap ve tablolarinin incelendigi, özellikle futbolcu transferlerine ve bu transferlerin gerçeklesmesine aracilik eden menajerlik sirketlerinin hareketlerine odaklanildigi kaydedilmisti.

Portekizli yildiz oyuncu Cristiano Ronaldo'nun 2018'de Juventus'a transferinden, Miralem Pjanic'in 2020'de Barcelona'dan Arthur ile takasina kadar en az 42 transfer ve bu transferlerin gerçeklesme bedelleri inceleme altina alinmisti.

Savcilik, sorusturma kapsaminda 26 Kasim’dan bu yana, siyah-beyazli kulübün Futbol (Sube) Direktörü Federico Cherubini ve yöneticisi Maurizio Arrivabene'nin de aralarinda oldugu idarecilerin ifadesine basvurmustu.

Kaynak: AA