'Altin Top' Ödülü 7. Kez Messi'nin

Yilin futbolcusuna verilen "Altin Top" (Ballon d'Or) ödülünü, Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi kazandi.

France Football dergisi tarafindan 1956'dan beri dagitilan ancak yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle 2020'de verilmeyen ödül, Fransa'nin baskenti Paris'teki Chatelet Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahibini buldu. Törenin sunuculuklarini, Sandy Heribert ve bir dönem Galatasaray formasi da giyen eski futbolcu Didier Drogba üstlendi.

2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ve 2019 yillarinda da ödülü alan Messi, 7. defa "Altin Top"un sahibi olarak kendisine ait rekoru gelistirdi. 34 yasindaki Messi, Arjantin’in 28 yillik Kupa Amerika hasretinin bitmesine yardimci olmus ve A milli takim formasiyla ilk kupasini kazanmisti.

Oylamada Bayern Münih'ten Polonyali Robert Lewandowski 2'nci, Chelsea'den Italyan Jorginho 3'üncü sirayi aldi.

En iyi kadin futbolcu ödülüne, Barcelona'nin Ispanyol orta saha oyuncusu Alexia Putellas??????? layik görüldü.

- Lewandowski yilin forveti seçildi

Ilk kez verilen yilin forveti ödülünün sahibi Robert Lewandowski oldu. Bayern Münih'in üst üste 9. kez Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) sampiyonlugunu kazanmasinda büyük rol oynayan Lewandowski, geçen sezon attigi 41 golle Gerd Müller'in 1971-72 sezonundan beri kirilamayan Bundesliga rekorunu ele geçirmisti.

Yine ilk defa verilen yilin kulübü ödülü de UEFA Sampiyonlar Ligi kupasini kaldiran Chelsea'ye gitti.

Sezonun en iyi 21 yas alti oyuncusuna verilen Kopa Kupasi'ni, Barcelona'dan Ispanyol orta saha oyuncusu Pedri, yilin en iyi kalecisine verilen Lev Yasin ödülünü ise Paris Saint-Germain'in Italyan file bekçisi Gianluigi Donnarumma kazandi.

France Football dergisinin 1956-2009 yillarinda verdigi "Altin Top" ödülü ile FIFA'nin 1991-2009 senelerinde seçtigi "Dünyada Yilin Futbolcusu" ödülü, 2010'da "FIFA Altin Top" adi altinda birlesmisti. FIFA ve France Football dergisi, "FIFA Altin Top" ismiyle verilen yilin futbolcusu ödülünün ortakligina 2016'da son vermisti.

Kaynak: AA