Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sumudica Açiklamasi 'Hiç Kimsenin Oyununa Gelmeyecegim'

'Buraya gelirken Sumudica'nin geçmis yillarda medyada göründügü yüzünü degistirmek için geldim. Önceden gördügünüz çilgin Sumudica yerine daha çok durgun ama takimini iyi hazirlayan bir Sumudica göstermek istedim. Ama Kasimpasa maçindan sonra bazi medya gruplarinin farkli sorular sorup da gelip Adem Büyük'e yapilan penaltiyi sormamalarini biraz farkli buldum, kafamda farkli yorumladim'

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, hiç kimsenin oyununa gelmeyecegini belirterek, "Ben buraya sadece takimimi adapte etmeye, bir sey katmaya, Malatya halkini mutlu etmeye geldim." dedi.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasinda 6 Kasim Cumartesi günü sahasinda karsilasacagi Medipol Basaksehir maçinin hazirliklarini Orduzu Pinarbasi'ndaki tesislerde teknik direktör Marius Sumudica yönetiminde sürdürdü.

Antrenman öncesi gazetecilere açiklama yapan Sumudica, göreve basladiktan sonra takimin iki korner, 1 de penaltidan olmak üzere 3 duran toptan gol yedigini hatirlatti.

Herkesin, özellikle teknik direktörün üzerine sorumluluk almasi gerektigini belirten Sumudica, futbolculara yaptiklari analiz toplantilarinda hatalarini göstererek, ayni hatalari yapmamalarini söyledigini ifade etti.

Sumudica, oynadiklari 3 maçtan sadece Kasimpasa maçinin ikinci yarisinda kötü oynadiklarini aktararak, "Aslinda ilk yarida oyunu kontrol eden, sanslar bulan bizdik ancak ikinci yarida yaptigimiz küçük bir hata bizi demoralize etti." degerlendirmesinde bulundu.

- "Dogru yoldayiz"

Takimin kendisinden önceki performansiyla ilgili konusmak istemedigini anlatan Sumudica, "Buraya geldigimden bu yana takim 4 gol atmis, 3 gol yemis, burada pozitif durum var. Geçmis hakkinda konusmak istemiyorum. Su anda dogru yoldayiz. Toplanti yaptik evet ama hiçbir zaman futbolcularimi kameralarin önünde kötü bir pozisyona sokmadim. Bu içeride kendi aramizda çözecegimiz problemler. Çok güzel konustuk, toplantilarimizi yaptik, bireysel olarak da görüstüm." ifadelerini kullandi.

Sumudica, futbolcularin su an motive durumda olduklarini, her sey yolunda gittigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Buraya gelirken Sumudica'nin geçmis yillarda medyada göründügü yüzünü degistirmek için geldim. Çünkü Malatya'ya, Malatyalilara saygim var. Önceden gördügünüz çilgin Sumudica yerine daha çok durgun ama takimini iyi hazirlayan bir Sumudica göstermek istedim. Ama Kasimpasa maçindan sonra bazi medya gruplarinin farkli sorular sorup da gelip Adem Büyük'e yapilan penaltiyi sormamalarini biraz farkli buldum, kafamda farkli yorumladim. Hiç kimsenin oyununa gelmeyecegim. Ben buraya sadece takimimi adapte etmeye, bir sey katmaya, Malatya halkini mutlu etmeye geldim. Ama oradaki futboldan uzaktan yakindan alakasi olmayan birisinin bile direkt penalti diyebilecegi bir pozisyon diyebilirim. Tetteh'in iki santim bile olmayan golünün ofsayt olarak degerlendirilip de Adem Büyük'ün resmen çekildigi pozisyonu, 10 defa o pozisyonu izledim, arkadaslarima, yakinlarima izlettim hiçbirinden 'acaba penalti olmayabilir mi' yorumu gelmedi. Herkesten gelen tepki penalti. Hiçbir zaman Malatya'yi bunlara kurban etmeyecegim. Ne açiklamalarim ne itirazlarimla ne de futbolcularimin itiraz edip kart görmeleriyle Malatya'yi, Yeni Malatyaspor'u, Malatya halkini böyle küçük oyunlara kurban etmeyecegim."

- "Çikip 3 puani almak için oynayacagiz"

Bu hafta sahalarinda Medipol Basaksehir ile karsilasacaklarini hatirlatan Sumudica, söyle konustu:

"Yeni jenerasyondan Emre Belözoglu takimin basina geçti. Güzel oynuyorlar, iyi oyunculari var. Bu karsilasmaya da final maçi gibi çok iyi hazirlanacagiz. Çikip 3 puani almak için oynayacagiz. Insallah iyi olan kazanir. Yenen taraf insallah çok iyi oynar. Emre bizi yenerse gidip tebrik ederim. Ben de yenersem Emre de gelip beni tebrik eder. Umuyorum ki hiçbir tarafin yardimina ihtiyaç kalmadan futbol kazanir."

Kaynak: AA