GÜNDEM ÖZETI / 3 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Yerköy Sekili Çiftçi Bulusmasi'na katilacak, Ahmet Sakir Ergin Ask Vakfi'ni ziyaret edecek, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri bulusmasina istirak edecek. Kiliçdaroglu, Un Pazari esnaf ziyaretinin ardindan Engelsiz Yasam Bulusmasi'na katilacak, Yerköy Belediyesini ziyaret edecek.

(Yozgat/10.00/11.30/12.00/14.15/15.00/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Devlet Korumasindan Yararlanmis Gençlerin Kamu Kurumlarina Yerlestirilmesi Kura Töreni"ne katilacak.

(Ankara/10.00)

2- Içisleri Bakan Yardimcisi ve Bakanlik Sözcüsü Ismail Çatakli, "Aylik Basin Bilgilendirme Toplantisi" düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

3- HDP ve IYI Parti'nin TBMM Grup toplantilari gerçeklestirilecek.

(TBMM/12.30/10.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türkiye Ihracatçilar Meclisi ile Ihracatçi Birliklerinin Kurulus ve Görevleri Hakkinda Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin 2022 yili bütçesi ele alinacak.

(TBMM/14.00/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karayollari Genel Müdürlügü 2021- 2022 Kisla Mücadele Sezonuna Hazirlik ve Yol Bakim Araçlarinin Hizmete Alim Töreni'ne katilacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, ekim ayi enflasyon rakamlarini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

3- ABD Merkez Bankasi, Federal Açik Piyasa Komitesinin faiz kararini duyuracak.

(Washington/21.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Ardahan Valisi, milletvekili, ilçe belediye baskanlarindan olusan heyetle bir araya gelerek, kente yapilacak gençlik ve spor yatirimlariyla ilgili protokol imza törenine katilacak.

(Ankara/14.00)

2- Besiktas, UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 4. maçinda Portekiz'in Sporting Lizbon takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Lizbon/23.00)

3- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, persembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Rusya'nin Lokomotiv Moskova takimiyla oynayacaklari maça iliskin Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; takim son çalismasini tesislerde yapacak.

(Istanbul/16.15/17.00)

4- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde persembe günü deplasmanda Belçika'nin Royal Antwerp takimiyla oynayacaklari karsilasmaya iliskin Bosuil Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; takim son çalismasini da statta yapacak.

(Anvers/20.30/21.00)

5- Basketbol ULEB Avrupa Kupasi B Grubu'nda Frutti Extra Bursaspor, Slovenya'nin Cedevita Olimpija takimini konuk edecek.

(Bursa/20.00)

6- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi G Grubu'nda Darüssafaka, Italya'nin Happy Casa Brindisi takimiyla karsilasacak.

(Istanbul/20.00)

7- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupasi E Grubu'nda Bahçesehir Koleji, Karadag'in Mornar Bar takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Bar/21.00)

8- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi B Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Ispanya'nin Spar Girona takimiyla karsilasacak.

(Girona/22.15)

9- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda deplasmanda A Grubu'nda Hatayspor, Rusya'nin WBC Enisey, B Grubu'nda Elazig Il Özel Idaresi, Macaristan'in Uni Györ takimiyla karsilasacak; F Grubu'nda OGM Ormanspor, Rusya'nin Nika Syktyvkar takimini, C Grubu'nda ÇBK İçel Yenisehir Belediyesi, Belarus'un Horizont ekibini, D Grubu'nda Bellona Kayseri Basketbol, kupadaki diger Türk temsilci Nesibe Aydin'i konuk edecek.

(Krasnoyarsk/15.00/Györ/20.00Ankara/16.00/İçel/Kayseri/18.00)

10- Voleybol Kadinlar CEV Challenge Kupasi eleme turunun rövansinda Aydin Büyüksehir Belediyespor, Norveç'in BK Tromso takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Tromso/21.00)

11- A Milli Erkek Hentbol Takimi, 2023 Dünya Sampiyonasi Elemeleri 1. Grup'taki ilk maçinda Kosova'yi konuk edecek.

(Eskisehir/18.00)

12- Hentbol Kadinlar Süper Lig'in 5. haftasi 2 maçla tamamlanacak.

13- Türkiye Boks, Bisiklet ve Badminton Federasyonlarinin olagan genel kurul toplantilari yapilacak.

(Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA