Türkiye-Büyük Britanya Maçinin Ardindan

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu:'Maça biraz heyecanli baslamis olabiliriz ama sonunda herkesin devreye girmesiyle ve özellikle ikinci yaridaki iyi oyunumuzla güzel galibiyet aldik' 'Fikstürden dolayi zaman zaman 5 gün içinde tam takim antrenman yapamiyoruz. Maalesef Avrupa Ligi ile FIBA arasindaki çekisme Avrupa basketbolunu her geçen gün daha kötü noktaya getiriyor. Bu çekismenin sonuçlanmasi gerektigine inanan insanlariz'

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, FIBA 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri'nde Büyük Britanya'yi 84-67 yenen A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin ikinci yarida iyi bir oyun sergiledigini söyledi.

Karsilasmanin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Türkoglu, Belarus karsisinda alinan yenilginin ardindan Büyük Britanya maçinin öneminin arttigina dikkati çekerek, "Hepimizin bir amaci var. Her zaman dünya ve Avrupa sampiyonalarina katilmak istiyoruz. Maça biraz heyecanli baslamis olabiliriz ama sonunda herkesin devreye girmesiyle ve özellikle ikinci yaridaki iyi oyunumuzla güzel galibiyet aldik." dedi.

Teknik heyeti ve oyunculari mücadelelerinden dolayi kutlayan Türkoglu, "Herkes üzerine düsenin en iyisini yapti, insallah böyle devam ederiz. Milli takim anlaminda hem erkeklerde hem kadinlarda çikis yakalamamiz gerekiyor. Insallah subat ayinda da güzel galibiyet alip, istedigimiz yere milli takimi tasiriz." ifadelerini kullandi.

Taraftarlarin da milli takima büyük destek verdigini belirten Türkoglu, "Hem salonda hem televizyonlarinin basinda milli takimimiza destek verdiklerini biliyoruz. Onlara ne kadar tesekkür etsek azdir. Uzun bir aradan sonra dolu tribünlere oynamak hem bizleri hem de sporcularimizi mutlu etti. Onlarin enerjisini milli takim olarak her zaman hissetmisizdir." degerlendirmesinde bulundu.

Oyuncularin zorlu süreçte iyi niyetle oynamaya çalistigini vurgulayan Türkoglu, sunlari söyledi:

"Öyle bir süreç ile karsi karsiyayiz ki sporcu arkadaslarimizi anlamaya çalisiyoruz. Fikstürden dolayi zaman zaman 5 gün içinde tam takim antrenman yapamiyoruz. Maalesef Avrupa Ligi ile FIBA arasindaki çekisme Avrupa basketbolunu her geçen gün daha kötü noktaya getiriyor. Bu çekismenin sonuçlanmasi gerektigine inanan insanlariz. Herkes milli takim formasini ayri tutmustur ve giymek istemistir. 5 günlük süreçte hayatlarinda ilk defa milli takimda olmus arkadaslardan bazen çok seyler bekledigimiz oluyor. Maalesef bu elimizde olan bir sey degil. Onlar da bunun bilincinde. Herkes iyi niyetle sahaya çikip mücadele ediyor."

Sikisik takvimden dolayi zaman zaman bazi oyunculari beklemedikleri pozisyonlarda oynatmak zorunda kaldiklarina dikkati çeken Türkoglu, "Bu süreçte oyunculardan çok sey bekledigimiz olabiliyor. Larkin ve Bugrahan'in ayni takimda olmasi zaman zaman güzel asistlere vesile oldu. Metecan da güzel performans gösterdi. Uzunlarimiz iyi mücadele etti. Bazilari bes faul aldi ama az süre alandan çok süre alan oyuncuya kadar herkes bir seyler yapmaya çalisti. Artik kimsenin bahanesi yok, olmamasi gerekir. Buraya geldiklerinde mücadelenin en üst seviyede olmasi gerektiginin farkindalar." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA