Ilkay Gündogan'in 'Altin Top' Favorisi Lewandowski

Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin Türk asilli Alman oyuncusu Ilkay Gündogan, 2021 Altin Top (Ballon d'Or) ödülünü, Bayern Münih'in Polonyali yildizi Robert Lewandowski'nin kazanmayi hak ettigini söyledi.

Irlanda basinina konusan 31 yasindaki oyuncu, bir dönem Borussia Dortmund'da beraber forma giydigi eski takim arkadasinin, son dönemde performansinda büyük çikis yakaladigini belirterek, "Dürüst olmak gerekirse, Altin Top'u Lewandowski hak ediyor. Onun ne kadar harika ve kendini isine adayan bir oyuncu oldugunu zaten Dortmund'dan biliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Ilkay Gündogan, geçen yil pandemi nedeniyle iptal edilen Altin Top ödülünü yine Lewandowski'nin kazanmayi hak ettigini de ifade etti.

Geçen sezon Bundesliga'da 41 kez aglari sarsarak eski yildiz futbolcu Gerd Müller'in ligde en çok gol atan oyuncu rekorunu kiran Robert Lewandowski, bu sezon da istikrarini sürdürüyor.

Bayern Münih formasiyla tüm kulvarlarda 20 karsilasmada 25 kez fileleri havalandiran Lewandowski, 2021 yili içinde Polonya Milli Takimi'nda ise 11 gole imza atti.

France Football dergisi tarafindan verilecek ödülün sahibi, yarin belli olacak.

Kaynak: AA