GÜNDEM ÖZETI / 28 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Erdogan, Ekonomik Isbirligi Teskilati 15. Zirvesi için Türkmenistan’da

- Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, zirve kapsaminda katilimci liderler için düzenlenecek resmi karsilama töreninde ve aile fotografi çekiminde hazir bulunacak.

- Karakum Otel’de düzenlenecek zirvenin ardindan Erdogan, Türkmenistan Devlet Baskani Gurbanguli Berdimuhamedov tarafindan verilecek resmi ögle yemegine katilacak.

(Askabat)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Ispanya'daki temaslari kapsaminda Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 143. Genel Kurulu'nda katilimcilara hitap edecek, PAB Baskani Duarte Pacheco ile görüsecek.

(Madrid)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Sosyal Hizmetler Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katilacak, Valiligi, belediyeyi, AK Parti Il Baskanligini ve bakanliga bagli kuruluslari ziyaret edecek.

(Tokat/11.00/15.45)

2- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, AK Parti Ar-Ge ve Egitim Baskanligi tarafindan Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Teskilat Akademisi Liderlik Okulu Egitim Programi"na istirak ederek "AK Parti'nin Demokrasi Yolculugu ve Lider" konulu ders verecek, ardindan gazetecilerle bir araya gelecek.

(Trabzon/13.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Kirgizistan'da genel seçimler yapilacak.

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Gaziantep'te Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Üniversiteler Koordinasyon Toplantisina, Yarinin Sultanlari programina, Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu açilisina ve Gaziantep Fistikli Spor Salonu ile birlikte 8 adet spor tesisinin açilisina katilacak.

(Gaziantep/10.45/15.00)

2- A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki ikinci maçinda Sinan Erdem Spor Salonu'nda Büyük Britanya'yi konuk edecek.

(Istanbul/19.00)

3- Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasina Gaziantep FK-Ittifak Holding Konyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük-Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor-Atakas Hatayspor ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçlariyla devam edilecek.

(Gaziantep/13.30/Istanbul/Sivas/16.00/Malatya/19.00)

4- Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasinda Ankara Keçiörengücü-Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Altinordu-MKE Ankaragücü karsilasmalari yapilacak.

(Ankara/13.30/Izmir/19.00)

5- TFF 3. Lig'in 1 ve 3. gruplarinda 14. hafta, 2. Grup'ta ise 15. hafta karsilasmalari tamamlanacak.

6- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi’nin 6 haftasi Elazig Il Özel Idare-Fenerbahçe Safiport, Hatayspor-Galatasaray, Antalya 07 Basketbol-ÇBK İçel Yenisehir Belediyesi, OGM Ormanspor-Bellona Kayseri Basketbol maçlariyla tamamlanacak.

(Elazig/13.00/Hatay/13.30/Antalya/14.00/Ankara/15.00)

7- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi’nde 11. Haftaya Galatasaray HDI Sigorta-Sariyer Belediyespor, Aydin Büyüksehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor, Mert Grup Sigorta-Türk Hava Yollari maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/14.00/Aydin/15.00/Ankara/16.30)

8- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 10. haftasi Allpower Akü Cizre Belediyespor-Bursa Büyüksehir Belediyespor, Avsar Maden Suyu Afyon Belediyesi Yüntas-Ziraat Bankkart, Halkbank-Yeni Kiziltepespor, Arkas Spor-Spor Toto maçlariyla sona erecek.

(Sirnak/13.00/Afyonkarahisar/Ankara/14.00/Izmir/15.00)

9- Hentbol Kadinlar Süper Lig’in 10. Haftasindan 3 maç yapilacak.

10- Hentbol EHF Erkekler Avrupa Kupasi 3. Turu’nun ilk maçinda Besiktas, Belarus’un SKA Minsk takimini konuk edecek.

(Istanbul/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA