Bingöllü Kizlarin Atletizmdeki Yetenegi Okuldaki Basarilarini Da Artirdi

Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda beden egitimi ögretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur'un çabasiyla dezavantajli, okula devam sikintisi ve derslerinde problem yasayan kiz ögrencilerden olusan takim basarilariyla dikkati çekiyor Antrenör Anacur:'Gelecek adina Balkanlar'dan baslayip, Avrupa, dünya ve olimpiyatlara katilmayi hedefliyoruz. Çocuklarimizda bu yetenek var' 7. sinif ögrencisi Büsra Tekbas:'Okula gitmeyecektim. Hocamla tanistiktan sonra kararim degisti. Hayalim ülkemi en iyi sekilde temsil edebilmek'

RIDVAN KORKULUTAS - Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda okuyan dezavantajli, okula devam sikintisi ve derslerinde sorun yasayan kiz ögrencilerin atletizmdeki yetenegi derslerindeki basarisini da artirdi.

Vali Güner Orbay Ortaokulu beden egitimi ögretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur'un 2019 yilinda dezavantajli, okula devam sikintisi ve derslerinde problem yasayan kiz ögrencileri tespit etti. Söz konusu ögrencileri spora yönlendirmek için bir yarisma düzenleyen Anacur, ögrencilerin atletizmdeki yetenegini kesfetti ve onlarin bu alanda yetismesini sagladi. Anacur, yaklasik 3 yildir emek verdigi ögrencilerinin lisansli sporcu olmasini sagladi.

- Basarilariyla göz dolduruyorlar

Okul ve Olimpiyat Spor Kulübü adina çesitli yarismalara katilan ögrenci Tülin Barut, Büsra Tekbas, Gülya Güler, Merve Gezici ve Yagmur Akarbulut, ilde elde ettikleri basarilarin yani sira bu yil 23 Subat'ta Osmaniye'de düzenlenen Okullar Arasi Kros Yarismasi'nda Türkiye üçüncülügü, mayis ayinda Gaziantep'te düzenlenen Atletizm Gelistirme Projesi Türkiye Finali'nde Türkiye ikinciligi elde etmeyi basardi.

Kiz ögrenciler, Atletizm Ankara Il Temsilciligi tarafindan Ankara'da gerçeklestirilen ve 26 takimin mücadele ettigi 10 Kasim Atatürk'ü Anma Kosusu'nda da sampiyon olmanin mutlulugunu yasadi.

Takim, Bingöl Gençlik Spor Il Müdürlügü bünyesindeki Sporcu Kamp Egitim Merkezinin destegiyle çalismalarini sürdürüyor. Spor sayesinde egitimlerine de dört elle sarilan kiz ögrenciler, gelecekte de milli takiminda yer alarak, basarilar elde etmeyi hedefliyor.

- Sporla okula kazandirildilar

Anacur, AA muhabirine, ögrencilerin spor sayesinde egitime kazandirilmasi için 2019 yilinda harekete geçtigini söyledi.

Kiz ögrencilerden olusan takimi kurduktan sonra, devamsizlik yapan ögrencilerin okula düzenli gelmeye basladigini belirten Anacur, söyle konustu:

"Kizlarimizda maalesef maddi durumu iyi olmayan, okula düzenli devam etmedikleri için sinifta kalanlar vardi. Bu sekilde topladik, çocuklari bir araya getirdik. Onlar da atletizme gönül verdiler. Bizlerle beraber okulda takimimizi kurduk ve yarislara katilmaya basladik. Çocuklari heyecan ve stres nedeniyle önemli yarismalara hazirlamanin kolay degil. Türkiye sampiyonu olduktan sonra daha fazla öz güven geldi ve yeteneklerinin farkina vardilar. Sporla birlikte okuldaki basarilari da artti."

Bundan sonra bölgesel kros yarismasina katilacaklarini ifade eden Anacur, "Sporcularimizin yaslari küçük oldugu için ülke disina çikamiyorlar. Gelecek adina Balkanlardan baslayip, Avrupa, dünya ve olimpiyatlara katilmayi hedefliyoruz. Çocuklarimizda bu yetenek var. Insallah bu hedefi gerçeklestirecegiz. Hedefimiz, ilimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edebilmek." ifadelerini kullandi.

- 18 kilo verdi

Takimda yer alan 7. sinif ögrencisi Tülin Barut (13) daha önce futsal ile ilgilendigini, antrenör Anacur'un çabasiyla atletizme yöneldigini anlatti.

"Kilolu oldugum için atletizme baslayamamistim. Hirs yaptim, 58 kilodan 40 kiloya indim. Kendime inandim ve güvendim. Hiçbir sekilde pes etmemeyi ögrendim." diyen Barut, hedefinin ay yildizli forma giyerek, ülkeyi en iyi sekilde temsil etmek oldugunu kaydetti.

7. sinif ögrencisi Büsra Tekbas ise sporun hayatini olumlu yönde degistirdigini dile getirdi. Atatürk'ü Anma Kosusu'nda sampiyon olmanin mutlulugunu yasadiklarini aktaran Tekbas, "Tabii bunun sebebi hocamizdi. Okula gitmeyecektim. Hocamla tanistiktan sonra kararim degisti. Hayalim ülkemi en iyi sekilde temsil edebilmek. Basarisini örnek aldigim sporcu da Usain Bolt'tur." diye konustu.

Ögrenci Gülya Güler de basari gösterdikçe imkanlarin da arttigini gördüklerini dile getirerek, atletizm sporunu çok sevdigini, sporda basarili olmak istedigini ifade etti. Güler, "Ay-yildizli formayi giyerek, Avrupa ve Balkanlar'da sampiyon olmayi hayal ediyorum." dedi.

Kaynak: AA