Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Günay'dan Gençlere Spor Yapmasi Için Çagri Açiklamasi

'Türkiye'de yaklasik 3 milyon üniversite ögrencimiz var. Faaliyetlerimize katilan ögrenci sayisi en yüksek 22 bine ulasmis. Bizler ögrencilerimizin ancak yaklasik yüzde 1'ine spor yaptirabiliyoruz. Durum iç açici degil' 'Bu durumu düzeltmek için hemen çalismalara baslamamiz gerekiyor. Hedefimiz gençlerimizi spor ortamlarina tasimak, spor yapmalarini ve saglikli, zinde olmalarini saglamaktir. Biz artik bunu bir milli mesele olarak görüyoruz'

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Mehmet Günay, üniversite ögrencilerinin sportif faaliyetlere katiliminin düsük oldugunu ve bu nedenle gençleri sporla tanistirmak istediklerini belirtti.

Günay, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Üniversiteler Koordinasyon Toplantisi'ndaki konusmasinda, yürüttükleri çalismalar sonucu Avrupa düzeyinde üniversiteler arasi iki sampiyonayi Türkiye'de gerçeklestireceklerini söyledi.

Söz konusu organizasyonlarin Eylül 2022'de Istanbul'da gerçeklestirilecek olan Avrupa Üniversiteler Arasi Kürek Sampiyonasi ve 2025'de Burdur'da düzenlenecek olan Avrupa Üniversiteler Arasi Masa Tenisi Sampiyonasi oldugunu ifade eden Günay, "1 Aralik itibariyle dosyamizi Avrupa Üniversiteler Spor Federasyonu yönetimine sunacagiz. 2023 yilinda da Bakanligimizin önerdigi veya teklif ettigi ilde Türk Devletleri Teskilati Üniversite Oyunlarini gerçeklestirmek istiyoruz." dedi.

Günay, sportif faaliyetlere üniversitelilerin katiliminin düsük oldugunu belirterek, bunun için çalismalar yürüttüklerini ve faaliyetlerini daha kapsamli düzenleyeceklerini dile getirdi.

Gençlerin spora kazandirilmasi gerektiginin altini çizen Günay, sunlari kaydetti:

"Çocuklari asilatip bize getirin, biz de spor yaptiralim. Çünkü son iki yildir çocuklarimiz spor ortamlarinda uzak kaldilar, özlediler. Biz haziriz, kafilelerinizi müsabakalara bekliyoruz. Türkiye'de yaklasik 3 milyon üniversite ögrencimiz var. Faaliyetlerimize katilan ögrenci sayisi en yüksek 22 bine ulasmis. Bizler ögrencilerimizin ancak yaklasik yüzde birine spor yaptirabiliyoruz. Durum iç açici degil. Salginin da bu durumu etkiledigini biliyoruz. Bu durumu düzeltmek için hemen çalismalara baslamamiz gerekiyor. Hedefimiz gençlerimizi spor ortamlarina tasimak, spor yapmalarini ve saglikli, zinde olmalarini saglamaktir. Biz artik bunu bir milli mesele olarak görüyoruz."

Kaynak: AA