Sergen Yalçin Açiklamasi 'Yarin Baskanla Görüsecegim, Istifa Da Dahil Birçok Gündemimiz Var'

Giresunspor’a sahasinda 4-0 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan konustu. Yarin Baskan Ahmet Nur Çebi ile görüsecegini ve gündemde istifa da dahil olmak üzere birçok seçenek oldugunu söyleyen Yalçin, takimin durumunu ne yaptilarsa düzeltemediklerinin de altini çizdi.

Süper Lig’in 14. haftasinda Giresunspor’a sahasinda 4-0 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ilk olarak oyunla ilgili konusan ve mücadeleyi degerlendiren Yalçin, “Oyunla ilgili sunu söyleyeyim, bugün çok fazla konusulacak bir oyun oldugunu düsünmüyorum. Tamamen kader kismetle ilgili bir geceydi bizim için. Çok acayip seyler oldu. Yedigimiz goller, sakatliklar, maçin yönetimi, VAR sistemi, çok ters yakalandigimiz bir gece oldu. Yeni bir baslangiç yapmak istiyorduk ama bu sartlarda yapmamiz biraz zor. Hakemlerle ilgili çok fazla konusmadim ama özellikle VAR sisteminin devreye girmesi, verilen penalti, Necip’in gördügü kirmizi kart öncesinde Josef’e yapilan faul var. VAR’in bizim aleyhimize olan pozisyonlarda aninda devreye girmesi, lehimize olan pozisyonlarda devreye girmemesi enteresan. Televizyonda yayinci kurulus tarafindan gösterilmeyen görüntüler var. Istedigimiz zaman “Bu görüntüleri sildik” diyorlar. Silerler tabii. Bugün 10 dakikada VAR devreye girdi ve koskoca bir camiayi çökertti. Bunlari bahane olarak söylemek istemiyorum ama içimde kalmasin. Türk futbolu adina üzgünüm. Bu durumun içinde oldugumuz için, özellikle kendim böyle güvensiz bir durumda oldugum için üzgünüm. Bu bahane degil. Sezon basindan bu yana performansimiz beklenenin çok altinda. Bu sezon çok daha genis bir kadro kurup daha iyi isler yapacagimizi planlarken, istedigimiz gibi gitmedi. Bu düsüsleri daha önce de yasadik ama bu biraz uzun oldu. Büyük camialarda bunun altindan kalkmak da zor oluyor. Toparlamaya çalisiyoruz ama bunu beceremedik. Burada bir sorumluluk varsa, bu sorumluluk benimdir. Taraftarimizin inanilmaz destegiyle buraya geldik ve bugüne kadar inanilmaz bir destek verdiler. Onlara tesekkür ediyorum. Onlarin beklentilerini karsilayamadik ama burasi Besiktas. Her zaman düstügü yerden kalkmasini bilir. Oyuncularin psikolojisi çok asagiya düstü. Çok acayip goller yiyoruz, hiç beklemedigimiz seyler oluyor. Basimiza gelmedik kalmadi. O yüzden üzgünüz. Ben ekibim ve oyuncularim adina taraftarimizdan özür diliyorum bu durum için” ifadelerini kullandi.

“HER TÜRLÜ IHALEYI ALIRIM”

Bireysel performanslarin düsüklügünün yani sira çok farkli bir oynadiklarini da söyleyen Sergen Yalçin, “Bireysel performanslar tabii ki düsüktü ama bugünkü maç çok enteresandi. Hiç kaleye gelmeyen bir rakiple oynuyorsunuz, penalti oluyor, sonrasinda VAR’dan kirmizi kart çikiyor. Necip’in kirmizi kartindan önce Josef’e yapilan yüzde 100’lük bir faul var. N’Sakala kendi camiasina ve oyuncu arkadaslarina saygisizlik yapti. Sezon basinda Salih’i oynatiyorduk, bugün almadik. Bu normal bir durum. Sonuçta fazla oyuncumuz var ve birilerinin kenarda kalmasi gerekiyor. Bizde su anda oynamayan oyuncu yok ama zaman zaman bazi tercihler yapiyoruz. Tercihlerin elestirilmesini çok dogru bulmuyorum. Oyunu, skoru, hamleleri elestirebilirsiniz ama tercihler, oyuncu performansina bagli tercihler. Oyuncu beklentiye karsilik vermediginde tercihler yanlis oluyor. Su anda yaptigim iste basarisizim. Burada sorumlu olacak kisi benim. Her türlü ihaleyi alacak kisi benim, hiç problem degil. Yeter ki isler iyi gitsin. Ben her türlü ihaleyi alirim” dedi.



“BÜTÜN SORUMLULUK BANA AIT”

Takimda hiçbir problem olmadigini da dikkat çeken Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, “Maaslar günü gününe ödeniyor. Aralarinda hiçbir sorun yok. Bizim de oyuncularla problemimiz yok. Buradan çikisi göremiyoruz. Görmek istiyoruz ama bu bugünlük durum degil. Ilk oynadigimiz Borussia Dortmund maçindan sonra bütün düzenimiz bozuldu. Sakatliklar basladi, lige dönüyoruz, sakatliklar sürüyor. Antrenman programini degistirdik, sistemi degistirdik, analizler yapiyoruz. Bazen analiz yapilmiyor deniliyor ama analizi her hoca yapar. Kimi az yapar, kimi çok yapar ama bu isin bir parçasidir analiz. Sürekli kendimizi gelistirmeye çalisiyoruz. Yeni antrenman metotlari buluyoruz, her seyi yapiyoruz ama bazen isler olmadiginda olmuyor. Bazen düzeltemiyorsunuz isleri. Burada kimin oldugunun önemi yok. Oyuncularin psikolojisi bozuluyor, reaksiyon göstermesi gerekiyor ama dönüsü yapamiyor. Bizden daha üzgün birisi olabilir mi? Ama yapacak bir sey yok. Çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Taraftarlarimiz çok sahip çikiyorlar bize. Isler kötü gittigi zaman sorumluluk alabilecek kapasitedeyim. Isler iyi gitmiyor, kazanamiyoruz. Birçok sorunumuz var. Biraz da kader maalesef bizi buraya götürüyor. Ilk 10 dakikada 4 tane yüzde 100 pozisyonumuz var ama top kaleye girmiyor, kaleye gelen ilk atakta penalti oluyor. Tabii ki bu düsüsten üzgünüz ama elimizden gelen bu” açiklamasini yapti.

“TARAFTAR TEPKISINDE HAKLI”

Oyuncularin da fikirlerini aldiklarini ifade ederek sözlerini sürdüren Yalçin, “Oyuncularin da fikirlerini aliyoruz, bir problem oldugunu da söylemiyorlar. Oyuncularin isteklerine de cevap vermek istiyoruz. Bilmeden yaptigimiz hata varsa bunu da degistiririz. Antrenmanlarda da bir sorun yok. Arkadaslik çok iyi. Idmanlarda kavga çikmiyor, sikinti çikmiyor. Görünün hiçbir sorun yok. Sahada oynanan kötü oyun ve alinan kötü sonuçlar var. Hiçbir seyi çözemedik henüz” dedi.

Taraftar tepkisine de deginen Yalçin, “Taraftarlarin oyunculara verdigi tepki kadar dogal bir sey olamaz. Basarida nasil ödül aliyorsaniz basarisizlik kisminda da o protestoya maruz kalirsiniz. Biz de zamaninda oynadigimizda çok protesto edildik. Iyi gittigimizde de el üstünde tutulduk. Futbol oynayan herkes hisseder bunu” diyerek devam etti.

“YARIN BASKANLA GÖRÜSME YAPACAGIZ”

Oyuncularin kendisine karsi bilerek oynamadigi yönündeki soruyu yanitlayan Yalçin, “Asla öyle bir düsünce içine giremem. Dogal olarak sorumlu benim. Yöneten benim. Geçen sene 2 kupa aldigimizda sorumlu nasil bensem, bugün de sorumlu benim. Bu camia bizim camiamiz. Kendi adima çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Gidisatimiz iyi degil. Yarin baskanla oturup durum degerlendirmesi yapacagiz. Bu gidisat iyi bir gidisat degil. Futbol böyle. Kimi zaman iyi gidersiniz, bazen sevinir bazen üzülürsünüz. Yarin baskanla oturup durum degerlendirmesi yapacagiz” dedi.

Istifa edip etmeyecegi hakkinda da konusan Yalçin, “Bu konu da dahil birçok konu gündemimizde. Yarin belli olacak” diye konustu.

Ümraniye’de yalniz birakildigi yönündeki haberlerle ilgili konusan Yalçin, “Ümraniye’de asla yalniz kalmadik. Yöneticiler her gün orada. Ceyhun Kazanci, Emre Kocadag her zaman bizimle, baskan da zaman zaman geliyor. Isler kötü gittiginde büyük camialarda bunlar konusuyor. ‘Hoca yalniz birakiliyor, hocanin konsantrasyonu yok, antrenmana gelmiyor’ derler. Geçen sene de hoca tesise kaçta geliyor diyorlar. Sanki ben banka memuruyum. Bir is yapiyoruz basarisiziz. Bu kadar” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA