Juventus'a 'Mali Islemlerde Usulsüzlük' Sorusturmasi

Italyan mali polis ekipleri, kulübün Torino ve Milano'daki ofislerinde ve tesislerinde arama yapti.

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Juventus'un mali islemlerindeki usulsüzlük sebebiyle sorusturma altinda oldugu bildirildi.

Italyan basininda yer alan haberlere göre, Torino Cumhuriyet Bassavciliginin mali islemlerdeki usulsüzlük sorusturmasi çerçevesinde verdigi talimat dogrultusunda Italyan Mali Polisi (Guardia di Finanza) ekipleri, Juventus Kulübü'nün Torino ve Milano kentlerindeki ofislerinde aramalar yapti.

Aramalar haricinde Juventus Baskani Andrea Agnelli, Baskan Yardimcisi Pavel Nedved, kulübün eski sportif direktörü Fabio Paratici'nin aralarinda bulundugu 6 kisinin sorusturulduklari belirtildi.

Sorusturmada, kulübün onaylanan 2019 ve 2021 yillari arasindaki mali hesap ve tablolarinin incelendigi, özellikle futbolcu transferlerine ve bu transferlerin gerçeklesmesine aracilik eden menajerlik sirketlerinin hareketlerine odaklanildigi kaydedildi.

Corriere dello Sport'un haberinde de sorusturmada incelenen bir transferin de 2020 yilinda Ispanya La Liga ekiplerinden Barcelona ile Miralem Pjanic ile Brezilyali Arthur'un takas edilmesinin oldugu belirtildi.

Italyan ANSA ajansinin haberinde ise Mayis 2021'de baslayan ve "Prisma" adi verilen sorusturma çerçevesinde, kulüp binasindaki aramalarin, Juventus’un ayni zamanda borsada islem gören bir sirket olmasi sebebiyle borsa kapandiktan sonra yapildigi bilgisi de yer aldi.

Bu arada, Italya Piyasa Denetleme Kurumu (CONSOB) ile Italya Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Kulüplerini Denetleme Komisyonu’nun (COVISOC) ayrica kendi sorusturmalarini da baslattiklari bildirildi.

Kaynak: AA