Hamza Hamzaoglu Açiklamasi 'Bu Stres Ortami Kolay Degil'

Kayserispor’u 1-0’lik skorla maglup eden Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoglu, “Bitiricilik kisminda bir sorun yasiyoruz. Bu stres ortami kolay degil” dedi.



Süper Toto Süper Lig’in 14. haftasinda sahasinda Yukatel Kayserispor’u 1-0 maglup eden Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoglu, “Önemli bir galibiyet bizim için. Çünkü disaridan henüz daha puan alamadik. O yüzden iç saha maçlari bizim için çok önemli. Insallah deplasmandan da ekstra puanlar getirmeyi basaririz bundan sonraki süreçte. Çok önemli bir maça çiktik bugün. Kayserispor iyi bir kadroya sahip. Oturmus bir takim. Iyi ve etkili futbollari var. Ama oyunu iyi kapattik ve sonuca ulastik. Her ne kadar ilk yarida istedigimiz seyleri yapamasak da devre arasinda arkadaslarla konustuk ve ufak tefek sorunlari kaldirdik. Ikinci yarida da karsiligini aldik. Iyi bir organizasyondan da golü bulduk. Daha sonrasinda belki ikinci golü de atabilirdik. Rakibimizin de çok fazla net pozisyonu olmadi. Iyi bir futbol oynadik. Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz. Iç saha maçlari tabii ki bu yolda çok önemli” dedi.



Lig’in son sirasinda olduklari için stres altinda olduklarini dile getiren Hamzaoglu, “Evet bitiricilik kisminda bir sorun yasiyoruz. Bu bir gerçek. Bu stres ortami kolay degil. Bu durumdaki takimlarda hem futbol oynayan hem de uzun süre hocalik yapan birisi olarak oyuncularin hangi psikolojiyle sahada olduklarini iyi bilirim. O yüzden kolay bir durum degil. Ama bu sikintiyi bir assak çok daha iyi seyler yasayacagiz. Henüz bu esigi asamadik. Maç kazanmaya basladik. Bu oyuncularimiza bir özgüven getirdi. Kendi sahamizda oynadigimiz maçlara daha iyi çikiyoruz. Insallah oyuncularimiz da yarin bir gün gol ile tanistiklarinda arka arkaya golleri gelebilir. Bu da bizi sasirtmasin sonuçta bu yetenek var oyuncularimizda. Sadece bulundugumuz pozisyon itibariyle ama heyecandan, ama stresten, ama üzerlerindeki baskidan özellikle forvetler için gol atamama baskisi onlari etkiliyor. Vuruslarini etkili yapamiyorlar. Insallah onlari da yapacaklar” ifadelerini kullandi.

Maçin tek golünü atan Selim Ay’in performansini da degerlendiren Hamzaoglu, “Selim’i tebrik ediyorum. Bir araya geldigimizden beri üzerine koyarak gidiyor. Hem savunmada ki durusu hem hücumdaki katkisi çok çok iyi. Çalisiyor, karsiligini da görüyor. Selim’i ve bütün takimimi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kadroda yer almayan Bolasie hakkinda konusmaktan kaçinan teknik adam sözlerini, “Bolasie’nin kadro disi olmasi aramizda bir konu. Su an bahsetmeyecegim. Daha sonra gerekli konusmalari yapariz” ifadeleriyle sonlandirdi.

Kaynak: İHA