Hakan Keles Açiklamasi 'Son Gol Nedeniyle Oyunculara Kizdim'

Besiktas deplasmanindan 4-0’lik galibiyetle ayrilan Giresunspor’da Teknik Direktör Hakan Keles maçin ardindan konustu. Galibiyetin yani sira takim olarak birçok kazanimlari oldugunu ifade eden Keles, takiminin attigi son gol nedeniyle de oyuncularina kizdigini söyledi.

Süper Lig’in 14. haftasinda Besiktas’i deplasmanda 4-0 maglup eden Giresunspor’da Teknik Direktör Hakan Keles maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Galibiyet nedeniyle mutlu olduklarini söyleyen Hakan Keles, “Galibiyet almak istiyorduk. Puana ihtiyacimiz var. Oyuncularim maçin basindan sonuna kadar disiplin içindeydiler. Müthis bir efor sarf ettiler. Genel olarak Besiktas’in baskili baslayacagini biliyorduk. Kontrollü oyun sergiledik. Besiktas öne geçebilirdi ama penaltiyla kirilma ani yasandi ve bir türlü toparlayamadilar biz de bundan faydalandik. Oyun olarak çok iyi oynadigimizi düsünmüyorum ama skor elde ettik. Böyle bir galibiyete ihtiyacimiz vardi. 3 puan kazandik. Kalici olmak istiyoruz ligde. Gol yememek çok önemliydi benim için. Buna da çok önem veriyorum. Yakaladiklarimizi attik. Gol atamayan bazi oyuncularimiz vardi, onlar da gol atti. Birçok seyi kazandik diyebilirim bugün. Besiktas’in kötü gidisati var ama Trabzonspor’dan sonra ikinci siradalar iç sahada. Biz de bu döneme kadar baskili oynuyorduk. Geri çekilmek gibi bir düsüncemiz yoktu. Burada kötü gidisatin verdigi bir baski olacagini biliyorduk. Kontrollü oyunu tercih ettik. Oyun olarak çok memnun degilim. Hücumda çok etkili Besiktas ama savunmada zaaflari vardi. Onlardan yararlandik diyebilirim” diye konustu.



“ATTIGIMIZ GOLÜ KESINLIKLE YANLIS BULUYORUM”

Devre arasinda forvet transferi yapmak istediklerini söyleyen Hakan Keles, Besiktas karsisinda attiklari son gol hakkinda ise, “Golü kesinlikle yanlis buluyorum. Ikinci golde Mert’in ayagi kaydi. Ben oyuncularima bunu söyledim ama görmediklerini söyledi.

Ben böyle bir golün atilmasini istemezdim. Besiktas maçtan önce Avrupa kupasi nedeniyle bize sordu ertelemeyi ve biz elimizden geleni yapariz dedik. Kulüpler Birligi hakemlerle ilgili konusmama karari aldi, biz geçen seneden bu yana hiç konusmuyoruz. Bizim kulüp olarak centilmenlik sergiledik. Gol konusunda oyunculara içeride de kizdim hatta. Kalecinin ayaginin kaydigini düsündüklerini söylediler. Besiktas kulübesinden Stefano sordu bunu, ben de bu golün atilmasini istemezdim dedim. Oyuncularimin bu konuda rahatsizlik duydugunu düsünüyorum. Bazi tepkilerim oldu oyuncularima. Bu oyun kismindayim, oyuncularim 3-0’dan sonra sov amaçli hareketler yapinca onlari da uyardim. Isin bu kisminda degiliz biz” ifadelerini kullandi.

“BESIKTAS’IN ERTELEME TALEBINI DESTEKLEDIK”

44 yil aradan sonra lige çiktiklarini ve kalici olmak istediklerini söyleyen Hakan Keles, “44 yil aradan sonra lige çikmak ve tutunmak kolay degil. Transferimiz geldigimizde kapaliydi ve zor açtik. Yine kapali, yine açmak için ugrasacagiz. Iyi bir grafik yakalamak istiyoruz. Ligin ikinci yarisi çok daha zor. Gerekli takviyelerle ikinci yarida iyi performans sergilemek istiyoruz” dedi.

Son olarak Besiktas’in erteleme talebiyle ilgili konusan Keles, “Baskanimiz Besiktas’in talebini söyledi, ben de “Bizim için fark etmez. Cumartesi de oynariz, Pazar da oynariz” dedik ama federasyon galiba izin vermemis. Bizim maçin ertelenmesi konusundaki durusumuz bu sekildeydi” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA