Çaykur Rizespor-Yukatel Kayserispor Maçinin Ardindan

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu:'Iyi bir organizasyondan golü bulduk. Rakibin net pozisyonu olmadi, iyi durduk. Iç saha maçlari bu yolda çok önemli' Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman:'Maçin geneline bakildiginda beraberlige yakin bir maç gibi göründü'

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde sahasinda Yukatel Kayserispor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoglu, rakibe pozisyon vermeden hakli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Hamzaoglu, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Yukatel Kayserispor'un iyi bir ekip oldugunu belirtti.

Kazanmayi hak ettiklerine deginen Hamzaoglu, "Çok önemli bir galibiyet. Disarida henüz daha puan alamadik. Iç saha maçlari çok önemli. Insallah deplasmandan da ekstra puan getirmeyi basaririz." diye konustu.

Rakibi iyi kapatarak sonuca ulastiklarina isaret eden Hamzaoglu, "Ilk yarida istedigimiz ve bekledigimiz seyleri yapamasak da ikinci yari yapamadigimiz seyleri toparlamaya çalistik. Ikinci yarida karsiligini aldik. Iyi bir organizasyondan golü bulduk. Rakibin net pozisyonu olmadi iyi durduk. Iç saha maçlari bu yolda çok önemli." ifadelerini kullandi.

Stresi asabilmeleri halinde çok daha iyi seyler yapacaklarinin altini çizen Hamzaoglu, söyle devam etti:

"Maç kazanmaya basladik ve bu bize güven getirmeye basladi. Ilerideki oyuncularimiz da pozisyona giriyor ama henüz son vuruslar istedigimiz gibi olmuyor. Inaniyorum onlar da golle tanisirsa arkasi gelecektir. O yetenek oyuncularimizda var. Selim Ay'in savunmadaki durusu ve ofansif yönde katkisi çok iyi. Kendini sürekli gelistiriyor. Selim'i ve bütün oyunculari tebrik ediyorum."

Hamzaoglu, bir gazetecinin Yannick Bolsaei'nin kadroda yer almadigini hatirlatmasi üzerine, "Aramizda olan bir konu. Bu konuya simdilik deginmek istemiyorum." ifadelerini kullandi.

- Karaman: "Pozisyonlarimiz vardi ama bitiremedik"

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Rize'de kaybetme düsünceleri olmadigini, en azindan bir puan için geldikleri maçta kaybetmelerinin kendilerini üzdügünü belirtti.

Oyunun ilk yarisini iyi oynadiklarina dikkat çeken Karaman, sunlari kaydetti:

"Ilk yarida karsilikli ataklar vardi ama son vuruslarda biraz daha iyi dripling yapmaliydik. Rakibe oranla pozisyon üstünlügü bizde. Ikinci yarinin basinda ise faul ve sonrasinda hakemin elektronik cihazinin bozulmasi ile 4-5 dakika disarida durmasi bizi oyunun içerisinde eslesmede düsürdü. Selim'in kafa vurusunda kendini bosa çikardi. Mustafa'ya hafif temas ile bosa çikararak attigi golde hatali durduk. Rakibi iyi kontrol edemedik. Ardindan kontratak pozisyonu verdik. Arka alanda özellikle sol tarafta Rizespor'un çiktigi pozisyonlar etkili oldu. Genelinde sagdan soldan orta pozisyonlarimiz vardi ama bitiremedik. Maçin geneline bakildiginda beraberlige yakin bir maç gibi göründü. Rizespor'a bundan sonra basarilar diliyorum."

Kaynak: AA