Boluspor - Eyüpspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasinda Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor-Eyüpspor karsilasmasi ev sahibi takimin 3-1’lik galibiyetiyle sonuçlandi. Maç sonunda iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Hafta içi rakibi taktiksel olarak çok iyi çalistik. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Taktik antrenmanlarla da bu analizi hayata geçirdik. Her rakibi analiz ediyoruz ama bu yaptiginiz analizler çok fazla önem arz etmiyor çünkü bunlari sahada uygulayabilmek önemli. Bu uygulamayi hayata geçirecek enerjiye, istege, coskuya ve mental hazirliga gerek var. Bugün bunlarin hepsini bir araya getirdik. Çok iyi oynadigimizi düsünüyorum. Rakibi çok iyi karsiladik. Maç tam istedigimiz gibi geçti. Çok fazla pozisyon vermedik. Neredeyse sifir pozisyonlari var. Eyüpspor penalti golüyle ikinci yari tutunmak istedi ama izin vermedik. Maçin genelinde çok iyi oynadik. Çok iyi kontra ataklar yakaladik. Daha farkli da bitirebilirdik ama bizim için Eyüpspor’un ve oyunun iyi olmasi çok önemli. Bir süredir taraftarimizi da üzüyorduk. Galibiyetimizi taraftara armagan ediyorum. Oyuncularimi da tebrik ediyorum” dedi.



Eyüpspor cephesi

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan ise, “Maçin öncesinde müsabakanin zorlu geçecegini biliyorduk. Çok mücadeleci, çok temasli oynayan bir ekiple oynayacagimizi biliyorduk. Bu dogrultuda planlarimizi yapmistik ama ilk yarim saat golü yiyinceye kadar herhangi bir sikinti yasamadik. Oyun istedigimiz gibi gidiyordu. Ama golden sonra oyunun senaryosu degismeye basladi çünkü Boluspor geçis oyununu iyi oynayan bir ekip. Zaten mücadele gücü yüksekti. Alanlar vermemek gerekiyordu. Ikinci golden sonra da içeri demoralize sekilde girmek bizi yipratti. Devre arasi konustugumuzda maçi çevirebilecek gücümüz oldugunu biliyorduk. Farkli bir psikolojiyle oyuna baslamamiz gerekiyordu. Nitekim basladik, golü de bulduk. Ilk golden sonra oyunu çevirebilecekken 3’üncü golü geçis oyununda kalemizde görünce maç bizim adimiza bitmis oldu. Bu uzun bir maraton. Ligde bunlar oluyor. Biz bugün maçin genelinde oynadigimiz kötü futbol unutup hedefledigimiz noktaya gitmek için yeniden ayaga kalkacagiz. Daha önce de maglup olmustuk ama sonraki süreç bizim için iyi geçti. Yeniden ayaga kalkip hedefledigimiz noktaya gelmek için çalismalarimiza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA