Beypiliç Boluspor-Eyüpspor Maçinin Ardindan

Beypiliç Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer:'Bizim için hem skorun iyi olmasi hem de oyunun iyi olmasi çok önemli' Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan:'Yeniden ayaga kalkip hedefledigimiz noktaya gelmek için çalismalarimiza devam edecegiz'.

Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasinda agirladigi Eyüpspor'u 3-1 yenen Beypiliç Boluspor'un teknik direktörü Reha Erginer, hem skorun hem de oyunun iyi olmasinin kendileri için önemli oldugunu kaydetti.

Erginer, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, hafta içi taktiksel olarak iyi çalistiklarini, rakibi çok iyi analiz ettiklerini, taktik antrenmanlarla da bu çalismayi hayata geçirdiklerini söyledi.

Çok iyi oynadiklarini düsündügünü belirten Erginer, "Rakibi çok iyi karsiladik. Tam istedigimiz gibi geçti maç. Çok fazla pozisyon vermedik. Penalti golü ile Eyüpspor ikinci yari tutunmak istedi maça ama izin vermedik. Çok iyi kontrataklar yakaladik. Daha farkli da bitirebilirdik. Bizim için hem skorun iyi olmasi hem de oyunun iyi olmasi çok önemli." diye konustu.

Önceki maçlarda taraftari üzdüklerini, bu galibiyetle onlarin da gönlünü aldiklarini, galibiyeti taraftara armagan ettiklerini dile getiren Erginer, sahadaki kazanma durusunu ortaya koyduklarindan dolayi oyunculari tebrik ettigini ifade etti.

- Turan: "Hedefledigimiz noktaya gitmek için yeniden ayaga kalkacagiz"

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan ise maç öncesinde karsilasmanin zorlu geçecegini bildiklerini, çok mücadeleci, çok temasli bir ekiple oynayacaklarini bildiklerini, bu dogrultuda da planlarini yaptiklarini kaydetti.

Maçin ilk yarim saatinde herhangi bir sikinti yasamadiklarini vurgulayan Turan, "Golü yiyene kadar oyun istedigimiz gibi gidiyordu. Golden sonra oyunun senaryosu degismeye basladi. Boluspor takimi geçis oyununu iyi oynayan bir ekip. Zaten mücadele gücü yüksekti. Alanlar vermemek gerekiyordu." dedi.

Turan, ikinci golden sonra sahaya moralsiz bir sekilde girmenin kendilerini yiprattigini belirterek, sunlari söyledi:

"Devre arasinda konustugumuzda maçi çevirebilecek gücümüzün oldugunu biliyorduk. Farkli bir psikoloji ile oyuna baslamamiz gerekiyordu. Nitekim de basladik, golü de bulduk. 2-1'den sonra kalan yarim saatlik süreçte oyunu çevirebilecekken üçüncü golü bir geçis oyununda kalemizde görünce bizim adimiza maç tamamen bitmis oldu."

Ligin bir maraton oldugunu aktaran Turan, "Ligde bunlar oluyor. Böyle maçlar da oynaniyor. Bugünkü maçin genelinde oynadigimiz kötü futbolu bir an evvel unutup, hedefledigimiz noktaya gitmek için yeniden ayaga kalkacagiz. Daha önce de maglup olmustuk ama ondan sonraki süreç bizim adimiza iyi geçti. Yeniden ayaga kalkip hedefledigimiz gibi noktaya gelmek için çalismalarimiza devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA