Besiktas-GZT Giresunspor Maçinin Ardindan

GZT Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles:'Kontrollü oyunu tercih ettik o anda gol atabilirlerdi, penaltiyla kirilma anlarini yasadilar. Sonrasinda toparlayamadilar ve biz de bundan faydalandik' '(Attiklari dördüncü gol) Yanlis buluyorum. Herhalde Mert'in ikinci golde de ayagi kaydi. Oyuncularima sordum görmediklerini söylediler. O golün atilmasini istemezdim'

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasinda Besiktas'i deplasmanda 4-0 yenen GZT Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keles, kazandiklari penaltinin kendi lehlerine kirilma ani oldugunu söyledi.

Keles, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda galibiyetten dolayi mutlu olduklarini belirterek, "Oyuncularim maçin basindan sonuna kadar disiplin içindeydi, müthis emek sarf ettiler. Besiktas'in baskili baslayacagini biliyorduk. Kontrollü oyunu tercih ettik o anda gol atabilirlerdi, penaltiyla kirilma anlarini yasadilar. Sonrasinda toparlayamadilar ve biz de bundan faydalandik." dedi.

Oyun olarak iyi oynamadiklarini vurgulayan Keles, "Ama skor elde ettik. Bizim gibi bir camianin böyle bir galibiyete ihtiyaci vardi. Gol yememek benim için önemliydi. Yakaladiklarimizi attik. Üç puan disinda birçok seyi kazandik." ifadelerini kullandi.

Attiklari dördüncü golde Besiktas kalecisi Mert Günok'un yerde oldugu ve bu sekilde atilan golü yanlis bulup bulmadiklari yönündeki soruyu yanitlayan Keles, sunlari kaydetti:

"Yanlis buluyorum. Herhalde Mert'in ikinci golde de ayagi kaydi. Oyuncularima sordum görmediklerini söylediler. O golün atilmasini istemezdim. Kulüp olarak öyle durusumuz yok. Hatta Besiktas erteleme talebinde bulundu 'olabilir' demistik. Kulüpler Birligi 6 maçlik hakemler konusunda konusmama karari aldi. Biz geçen seneden beri konusmuyoruz. Benim ve kulübümün centilmen bir durusu var. Ama dördüncü gol için içeride de oyuncularima kizdim. Oyuncum maçin heyecanindan hareket ettigini ve rakibin ayaginin kaydigini düsündügünü iletti. Sakatlik olmadigini düsünerek hareket ettiler."

Besiktas kenar yönetimiyle dördüncü gol sirasinda bir diyaloga girdiginin hatirlatilmasi üzerine Hakan Keles, "Besiktas kondisyoneriyle konustuk. Bana 'nasil buna izin veriyorsunuz' dedi. Ben de atilmamasini isterdim. Konuyu güzel bir sekilde anlattik. Oyuncularimin da rahatsiz oldugunu biliyorum. 3-0'dan sonra sov amaçli hareketler vardi, o konuda da onlari uyardim." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA