Besiktas-GZT Giresunspor Maçindan Notlar

Siyahbeyazli takimin teknik direktörü Sergen Yalçin, Ajax maçina göre GZT Giresunspor karsisinda 3 farkli isme yer verdi Yalçin, ligin 14. haftasindaki mücadelede Montero, Mehmet Topal ve Teixeira'yi yedek soyundurup Necip Uysal, De Souza ve Batshuayi'ye görev verdi

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasinda GZT Giresunspor'u konuk eden Besiktas'ta teknik direktör Sergen Yalçin, UEFA Sampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçina göre 3 degisiklikle takimini sahaya sürdü.

Yalçin, Ajax maçinda ilk 11'de oynattigi Francisco Montero, Necip Uysal ve Mehmet Topal'i GZT Giresunspor karsisinda yedek soyundurdu.

Sergen Yalçin savunmanin göbeginde Domagoj Vida'nin yaninda Necip Uysal'i oynatti. Kirmizi kart cezasi nedeniyle Ajax karsilasmasinda forma giyemeyen Josef de Souza ise Mehmet Topal'in yerine orta sahada sans buldu.

Sakatligi nedeniyle Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarinda görev alamayan Michy Batshuayi ise GZT Giresunspor maçinda gol aradi.

- Mert Günok 4 maç sonra lig maçinda oynadi

Yalçin, Ajax maçinda kalede görevlendirdigi Mert Günok'u GZT Giresunspor karsilasmasinda da oynatti.

Süper Lig'in 9. haftasindaki Medipol Basaksehir maçinda ilk 11'de oynayan Mert, 4 karsilasma sonra bir lig mücadelesinde sans buldu.

- N'Koudou 9 maç sonra ilk 11'de

Bu sezon sakatligi nedeniyle uzun süre formasindan ayri kalan Georges-Kevin N'Koudou, Süper Lig'de 9 maç sonra ilk 11'de oynama sansi yakaladi.

Yalçin'in Ajax maçinda da ilk 11'de oynattigi N'Koudou ligde son olarak 4. haftadaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karsilasmasinda bu sansi bulmustu.

Yeni Malatyaspor maçinda yasadigi sakatlik nedeniyle ligde 7 karsilasmada forma giyemeyen N'Koudou, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarinda ise sonradan oyuna dahil olmustu.

Bu arada Necip Uysal da 2 maç sonra ilk 11'de oynadi. Atakas Hatayspor maçinda ilk 11'de oynayan Necip, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor karsilasmalarinda yedek soyunmustu.

- Larin ve Batshuayi forvet hattinda görev aldi

Yalçin, geçmis maçlarin aksine GZT Giresunspor karsisinda çift forvetle takimini sahaya sürdü.

Siyah-beyazli ekipte Cyle Larin ile Batshuayi takimlari adina gol aradi.

Besiktas'ta ayrica Ersin Destanoglu, Oguzhan Özyakup, Can Bozdogan, Atiba Hutchinson, Welinton, Kenan Karaman ve Güven Yalçin yedekler arasinda yer aldi.

- Tribünler bos kaldi

Bu sezon ligde ve Avrupa'da istedigi sonuçlari alamayan Besiktas'ta taraftarlari GZT Giresunspor maçina ilgi göstermedi.

Tribünler bos kalirken mücadeleyi 5 bine yakin taraftar izledi.

Siyah-beyazlilar maç öncesi oyunculari tribünlere çagirarak destek verdi.

Kaynak: AA