Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Gereken Neyse Onu Yapacagiz'

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, Giresunspor maçinin ardindan konustu. Sergen Yalçin’la yarin yapacagi görüsme hakkinda, “Gereken neyse onu yapariz. Ama ben birlikte yürümek isterim” diyen Çebi, hakemler hakkinda ise kendilerine düzeltilecegi sözü verenlere gösterdikleri hosgörünün bittigini ifade etti.

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, 4-0 maglup olunan Giresunspor maçinin ardindan açiklamalarda bulundu. Tatsiz ve hos olmayan bir gece oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Çebi, “Maalesef bu sonuç bizi ve camiayi üzdü. Buraya gelen taraftarlara tesekkür ediyorum. Biz geçen sene bu takimla, bu teknik ekiple, bu yönetimle nereden nereye geldik. Herkes bunu biliyor. Herkese garip gelebilir ama bu senenin sampiyonu biz olacagiz. Bu bir dibe vurmadir. Nasil düstüysek kalkariz. Çözümsüzlük varmis gibi düsünenlere sunu söyleyelim, biz geldik ve birçok sorunu çözdük. Bunu da çözecegiz. Bu sorunlarin hepsini çözmeye haziriz” dedi.

Hakemlerle ilgili de konusan Çebi, “Maalesef ve maalesef hakemlerle ilgili bitmek bilmeyen bir çile var. Bununla ilgili her seyi gerekli yerlerde gerekli sekilde dile getirdik. MHK Baskani’nin TFF tarafindan görevden alindigini ve degistigini de gördük. Ama bu degisiklik yetmemis. VAR’daki ve sahadaki atamalari yapanlarda hiçbir sey degismemis. Bize söz verdiniz, düzeltecegiz dediniz ama düzeltmediniz. Ya beceremiyorsunuz ya da niyetiniz kötü. Gerekeni yapin, bizim de size verdigimiz hosgörü bu gece bitmistir. VAR da dahil olmak üzere hakemlerin bu yaptiklarina son derece sert tepki gösterecegimizi beyan ediyoruz. Eger çeteyseniz, çete oldugunuzu ortaya çikaracagiz. Örgütlü bir is yapiyorsaniz bunu da ortaya çikaracagiz. Biz Besiktasliyiz. 118 yillik kulübüz. Ne sikintilar yasadik. Geçen sene çileli bir pandemi döneminde, Besiktas’tan bir sey olmaz diyenlere ragmen bu takim sampiyon oldu. Kimse merak etmesin. Camianin bize güvenmesini bekliyoruz. Seytani düzen midir, örgüt müdür, bunlari herkes kendi diliyle ifade edecek. TFF bunlari görmediyse, bu saatten sonra görmeme durumu olmayacaktir” açiklamasini yapti.

“Gereken neyse onu yapariz”

Sergen Yalçin’in basin toplantisinda istifa sinyalleri vermesiyle ilgili soruyu da yanitlayan Çebi, “Kendisini dinledikten sonra gereken neyse onu yapariz. Kendisini dinlemem lazim. Eger hakli gerekçeleri olur da istifa ederse söyleyebilecek bir sey yok. Ama eger ayaga kalkip yürüyecek bir durum varsa, ben onunla yürümeyi tercih ederim. Bu gibi durumlar olaganüstü durumlardir ve bu durumlarda her karar alinabilir. Bu gece talihsiz ve hos olmayan bir gece. Benim söylediklerim hakemlerle ilgili genel bir açiklama. Bugün Hüseyin Göçek ve VAR’daki Zorbay Hakem geregini yapmistir. Bunlarin hesabi kitabi yapilacak, bu saatten sonra gerekeni yapacagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Bu arkadaslarimizla geçen sene sampiyon olduk, üstüne de son derece kaliteli oyuncular aldik. Bir tutukluk var, sanssizlik var, hakemlerin hatalari var. Bunlari görmemezlikten gelmek olmaz. Bize söz verenler hakemlerle ilgili geregini yapmamistir. Ya da yaptiklarini saniyorlar ama onlari da herhalde kandiriyorlar” diye konustu.

Son olarak Kulüpler Birligi’nin hakemler hakkindaki açiklamasiyla ilgili konusan Çebi, “Kulüpler Birligi’ne sorun bunu. 14 kisi oradaki arkadaslar. Susmaya devam edeceklerse susarlar. Biz bugüne kadar gerekeni söyledik. Biz de oradaydik o toplantida. Camiam bana güvensin. Biz bunlarin altindan kalkariz. Geçen sene de bu kupalari kaldiran bizdik, baskasi degildi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA