25 Yil Sonra Maça Giden Trabzonsporlu Taraftarin Galibiyet Sevinci Begeni Topladi

Bordomavili takimin taraftari 55 yasindaki Arif Sis, 1996 yilindan sonra ilk defa gittigi TrabzonsporGaziantep FK maçindaki galibiyet sevinciyle renkli görüntüler olusturdu Arif Sis: 'Maç 30 olduktan sonra beni oradan götürdüler. Yüzümü yikadim, sevinçten agladim. Trabzonspor hayat ve oksijen gibi'

HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Süper Lig'de namaglup unvaniyla sampiyonluk yarisinda ilk sirada yer alan Trabzonspor'da taraftarlarin galibiyet sevinçleri sosyal medyada ilgi görüyor.

Sosyal medyaya yansiyan galibiyet sevinçleriyle dikkati çeken taraftarlardan olan ve Trabzon'da yasayan 55 yasindaki Arif Sis, AA muhabirine, 1996 yilinda bordo-mavili takimin kaçirdigi sampiyonlugun ardindan bir daha maça gitmeme ve izlememe karari aldigini söyledi.

Yakindan takip ettigi takimina adeta küstügünü ve o dönemin ardindan zor zamanlar yasadigini belirten Sis, "Trabzonspor histir, ask ve sevdadir. Trabzonspor bir bütün olmus, özlesmistir. Tarifi yok. Bir hastalik gibi. Trabzonspor yüzünden kalp hastaligina bulastik ve bende de stent bulunuyor." dedi.

Arif Sis, 1980 yilinda 10 arkadasiyla halen tribünlerde yer alan "Çilginlar" grubunu kurduklarini anlatarak, "1996 yilindan sonra tribünlere küstüm. Beni epey yipratti ve o seneki son maçin ardindan 5-6 ay sikinti yasadik. Bütün hayallerimiz yikilmisti. Ancak sükürler olsun bugünleri de görüyoruz yavas yavas. Tahminim o sene, bu sene. 25 yil üzerine deplasmandaki Besiktas maçini arkadasimin evinde izledim. Oradaki 2-1'lik galibiyetin ardindan kolbasti sevincimiz yeniden basladi." ifadelerini kullandi.

- "Trabzonspor hayat ve oksijen gibi"

Besiktas galibiyetinin ardindan Süper Lig'in 13. haftasindaki Gaziantep FK maçina gitme karari aldigini dile getiren Sis, maçta yasadiklari ve sosyal medyada begeni toplayan görüntülere iliskin su degerlendirmede bulundu:

"Stada 25 yil sonra gittim. Hiç böyle beklemiyordum. Stada girip merdivenlere çikinca... O atmosfer çok farkli. Biz adeta Avni Aker Stadi'nda dogduk. Çocuklugum hep oralarda geçti. O taraftar, o alan, o saha degisik bir duygu. Bende epey bir heyecan yapti. Maç 3-0 olduktan sonra beni oradan götürdüler. Yüzümü yikadim, sevinçten agladim. Trabzonspor heyecan verince kalktik ve oynamaya basladik. Trabzonspor hayat ve oksijen gibi. Memleketimizin sanayisi fazla yok. Trabzonspor iyiyse insanlar, moraller, yasam iyi. Allah nasip eder de sampiyonlugu yasatirsa, düsündügümüz bir sürü sey var. Benim hayalimden, sahanin ortasinda futbolcularla bir arada olmak geçiyor."

Arif Sis, takimin bundan sonraki maçlarini mutlaka takip edecegini, tüm taraftarlardan sezon sonuna kadar destek olmalarini istedi.

Kaynak: AA