Özgür Ekmekçioglu Açiklamasi 'Çok Duygulandigimiz Bir Gün Oldu'

Altay Baskani Özgür Ekmekçioglu, yeni açilan Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’yla ilgili olarak, "Çok duygulandigimiz bir gün oldu. Stadyuma Mustafa Denizli hocamizin adini verdiler. Kulübümüzün tarihinde en önemli noktada var olmus bir ismin bu stadyuma verilmis olmasi bizim çok önemli" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasinda Altay deplasmanda karsilastigi Medipol Basaksehir ile 0-0 berabere kaldi. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Altay Baskani Özgür Ekmekçioglu, bugün açilisi yapilan yeni stadyumlariyla ilgili olarak, "Çok duygulu bir gün geçirdik. 2013’te yikilan stadyumumuz bugün çok sükür açildi. Basbakanimiz Binali Yildirim’in temelini attigi, bugün de Cumhurbaskanimizin açtigi, Spor Bakanligimizin yaptigi bu nadide stadyumu 100 yildan fazla var olan tarihi Alsancak Stadyumu’nun açilisini yapti Cumhurbaskanimiz. Çok duygulandigimiz bir gün oldu. Stadyuma Mustafa Denizli hocamizin adini verdiler. Kulübümüzün tarihinde en önemli noktada var olmus bir ismin bu stadyuma verilmis olmasi bizim çok önemli. Kendisi 18 yil kulübümüzde oynadi. Neredeyse futbolu burada birakti. Türk futbolunda teknik direktör olarak da önemli bir kariyeri olan hocamizin, kendisine bu ismin verilmesi bizim için seref oldu. Bekledigimiz bir isimdi. Son dakikaya kadar sürpriz yaptilar, bize de söylemediler. Cumhurbaskanimiz bugün depremde yikilan yeni evlerin teslimini yapti. Orada açikladi.

O sirada eski kulüp baskanimiz Mahmut Özgener, ben ve hocamiz yan yanaydik. Gözlerimiz doldu. Bizim için çok kiymetliydi. Çok mutluyum" diye konustu.

Stadyumun çok az isi kaldigini ifade eden Ekmekçioglu, "Gönlümüzden geçen en kisa zamanda, Hatay maçini orada oynayalim. Gün sayiyoruz. Bir an önce açmak istiyoruz insallah en kisa zamanda orada oynayacagiz. Her sey hazir. Çimler de çok güzel. Bugün Cumhurbaskanimiz, hocamizla kisa paslasmalar yaptilar. En kisa zamanda orada oynayacagiz" seklinde konustu.



"Bizim için önemli olan bu maçta puan alabilmekti"

Basaksehir maçiyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Baskan Ekmekçioglu, "Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag’a ve yönetimine çok tesekkür ederim. Muhtesem bir misafirperverlikle bizi agirladilar .Türk futboluna da bu yakisir. Kendileri örnek oluyorlar. Çok ciddi çikis yakalayan Basaksehir ile maç yaptik. Bizim için önemli olan bu maçta puan alabilmekti. Galibiyet isteriz ama hava da yagmurlu, zor bir maç oynadik. Puan kazanmak güzel. Eksiklerimiz vardi. O birlik, beraberligi yakalayabilmek için aile olarak tam bir arada olmamiz gerekiyor. Puan kaybettik mi kaybetmedik mi onu bile algilayamadik. Orasi bizim için bir stat degil, bir ev, yuva. Mustafa Denizli bugün Mustafa Denizli ise tarihinde nice sampiyonluklar yasadiysa hepsi burada var olmustu. O kadar oraya konsantreydik ki simdi lige geri döndük. Sakat oyuncularimiz da geliyor. Yuvamiza da döndügümüzde galibiyet serilerine ulasacagimiza inaniyorum. Takimimiza, hocamiza, camiamiza bu birlik beraberligimizi yakalayacagimiza inancim tam" ifadelerini kullandi.

"Her zaman hocamiz da takimimiz da kazanmaya odakli"

Süper Lig’in 15. haftasinda konuk olacaklari Galatasaray karsilasmasi için ise Özgür Ekmekçioglu, "Galatasaray çok büyük bir camia, zaman zaman bizden çikan oyuncularimiz orada var oldu. O yüzden camiaya da çok uzak degiliz ama bizim oynayacagimiz her maçta tabii ki ilk etapta kazanmak olacaktir. Altay bu ligde sürpriz takimlardan birisi gördügünüz gibi. Her zaman hocamiz da takimimiz da kazanmaya odakli. Sonuna kadar mücadele eden bir takim var sahada. Eminim Galatasaray maçi da bizim diger maçlarimiz gibi çok heyecanli ve Türk futbol severlerine heyecan yasatacak bir maç olacaktir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA